Pe Basescu il mananca pielea

Pe Basescu il mananca pielea

0 69

Sambata, presedintele Basescu a ales – cu ocazia unei intruniri a reprezentantilor localitatilor din tara – un moment ca sa inceapa sucirea.
Cica nu a injurat toata mass-media, ci doar o parte, aceasta parte fiind presa care ii critica multe dintre prestatiile deplorabile si in defavoarea tarii. Iar aceasta presa apartine unor neprieteni de ai sai. Nu nominalizeaza, dar face trimiteri fara dubii.
Basescu insa uita ca mass-media l-a ajutat sa topaie spre tronul tarii, asteptand in schimb nu recompensa, ci realizarea macar a unei parti din promisiunile facute multimii necajite. Ca presedintele nu a facut nimic in acest sens, ci din contra, bagand bete in roate unui premier si asa prea motociclist, si incercand sa puna la pamant chiar si pe cei de care s-a sprijinit ca sa sara gardul in livada, este clar.
Dupa care Basescu acuza mass-media ca este platita ca sa scrie.
Da’ ce, ziaristii mananca scoarta de copac si ciorba de scaieti? Ei nu trebuie sa fie platiti?
Strungarul executa piesa pe care i-o comanda patronul platitor. Profesorul preda, mai bine sau mai rau, materia pentru care s-a pregatit. Pare logic sa scrie si ziaristul, sa scrie mai ales ce este stramb si nelalocul sau, in speranta indreptarii situatiei in folosul tuturor.
Si cand nu le place de vreo comanda,toti acestia, va asigur, pleaca in alta parte, cand au ceva minte si constiinta.
Dar paranoia il face pe Basescu sa nu tina cont de evidente – asta referitor la prestatia analfabeta a progeniturii, care nu mai este copilasul neprihanit, iar daca Basescu mai crede asa ceva, inseamna ce este prost – si sa accepte fiascoul politic al Elenei. Un parinte constient ar fi luat odrasla de mana si ar fi spus:”Fetito, hai acasa ca spectacolul acesta nu-i de tine.”
Dar ce ii poti cere bietului Basescu? Bolnav de putere, el vrea doar osanale pentru caile strambe pe care o ia de multe ori, tiranie insotita de multe jigniri de marinar beat si pe care multi nu le pot uita, mai ales cand sunt gratuite.
Din pacate mai sunt destui care ii canta in struna, fiind, probabil, la fel de bolnavi ca si presedintele.
Dar tot mai multi se trezesc din betia sampaniei portocalii si aleg sa-l compatimeasca.
Caci, in cele din urma, este de compatimit, cu odrasla cu tot.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.