Pe astia nu-i paste puscaria?

Pe astia nu-i paste puscaria?

0 175

Cred ca mai toata lumea stie cum un document al Ministerului de Finante, trimis la comisia Udrea, a disparut cam o ora.
Si tot la aceasta comisie au fost facute inregistrarile unor discutii particulare intre cativa membri ai comisiei, aceasta in conditii cel putin bizare si inca neelucidate.
Ca sa nu mai vorbim de refuzul si apoi conditiile puse de madam ministru Elena Udrea in legatura cu prezentarea ei la aceasta comisie.
Oare acest caz, destul de clar si pentru un neavizat, trebuie sa faca parte din minunile lumii sau din promotia „Land of chois”, demonstrand ca totul este posibil la noi, inclusiv calcarea flagranta a legii fara urmari – bineinteles acest lucru este valabil pentru dulai, nu pentru catei.
Si acum iata ca la comisia Udrea se naste un nou scandal. Un document al ministerului Finantelor a disparut din Comisie si a fost returnat peste o ora. Documentul atesta faptul ca cele doua programe derulate de ministerul turismului au avut baza legala.
Dar oare ce scria in primul document, cel depus initial si retras ilegal pe motiv ca trebuie completat? De ce nu au fost aduse completarile printr-o alta adresa, cu referire la prima, asa cum se procedeaza peste tot?
Si nimeni nu s-a autosezizat, niciun organ abilitat nu a intervenit pentru cautarea si gasirea tipului care a facut pe curierul, iar respectiva secretara care a inregistrat hartia isi vede in continuare de scaunul comod si caldut, cand fapta ei se incadreaza in penal, cel putin la neglijenta in serviciu. Daca vreunul dintre noi, oamenii de rand si fara acces sa ne suim soricul prin copaci, am fi comis asa ceva, eram de mult la pripon.
„Cuprinderea in bugetul Ministerului Turismului a cheltuielilor aferente Programului anual de dezvoltare a produselor turistice si Programului anual de marketing si promovare are baza legala”, se arata in a doua varianta a adresei Ministerului de Finante.
Potrivit documentului, baza legala pentru cele doua programe o constituie doua ordonante de guvern. Documentul trimis de Ministerul Finantelor a avut un traseu controversat. A ajuns la Comisie, apoi a fost luat intr-un mod destul de misterios si returnat dupa o ora.
Intre timp, ministrul Udrea a trimis comisiei si Biroului Permanent o adresa oficila prin care isi precizeaza motivele refuzului de a se prezenta la Comisie.
„Desi stiu ca o asemenea Comisie are un obiectiv politic bine determinat, constand in discreditarea Partidului Democrat-Liberal in perspectiva alegerilor prezidentiale din acest an, ma voi prezenta in fata Comisiei doar in momentul in care aceasta va avea o alta componenta, respectiv atunci cand din comisie nu vor mai face parte parlamentarii care au participat la discutia prezentata publicului larg de catre mass-media”, se spune in adresa semnata de ministrul Turismului.
Aceasta sfidare fara precedent a legilor, in plus conditionarea prezentei la comisie si chiar conditionarea componentei acesteia, ar trebui sa o trimita direct si fara tagada pe madam Udrea dupa gratii. Ce flagrant mai clar se cere?
Dar, atata vreme cat Basescu va bantui pe la Cotoceni, tara asta va fi cea a lui Papura – Voda.
Halal!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.