PDL a intrat singur in campania electorala…?

PDL a intrat singur in campania electorala…?

0 77

Da! PD-L recunoaste, prin vocea liderilor, ca a intrat in campania delectorala. Pe multa lume mira o astfel de abordare politica a portocaliilor, dublata de o fortare in planul imaginii, ca de fapte cu relevanta pozitiva in sfera economica nu se poate discuta.
„Simtul masurii” a inceput sa inunde liderii din PDL. O noua ofensiva portocalie, zgomotoasa, plina de insinuari si amenintari, pare se fie declansata incepand cu luna octombrie. In ultimele declaratii ale sustinatorilor puterii, s-a ajuns sa se compare Basescu cu Alexandru Ioan Cuza, reformele lui Cuza cu criza, experimentele-test ale guvernului lui Basescu cu normalitatea.
„Daca am judeca, cum judeca astazi televiziunile, pe Cuza, care a unit cele doua principate si in sapte ani de domnie a facut peste 20 de reforme, dar reformele l-au trimis din tara, pentru ca i-au afectat pe toti. Cand a pus Cuza in ordine sistemul, sistemul a reactionat. Cuza a ramas in istorie, iar cei care au denigrat atunci, nu stie lumea despre ei. De aceea noi, PDL, credem ca facem istorie pentru romani”, a afirmat Gheorghe Falca, primarul Aradului si secretar executiv al PDL, citat de Realitatea Tv.
La randul sau, vicepresedintele PDL Cezar Preda spune ca „De fiecare data cand anumiti politicieni si oameni mari de afaceri simt ca le sunt stramtorate actiunile in a devaliza si fura tara, sa ne apucam sa suspendam presedintele? Ei alt motiv n-au, n-au nicio chestiune personala cu presedintele, decat ca nu-i lasa in pace”.
Nici declaratiile lui Boc venite din nordul Moldovei, in cadrul unei reuniuni a PDL-stilor, nu sunt mai prejos. Toate acestea sunt practic raspunsul noului „val” din conducerea partidului atat la atacul Opozitiei cat si la marile proteste sindicale.
Elena Udrea si-a manifestat si ea entuziasmul declarand ca il sustine pe Boc si ca „ceea ce face azi guvernul este doar spre binele tarii”, subliniind ca aceasta se va vedea cu siguranta la urmatoarele Alegeri.

Eliminarea celor care nu tin „Linia Basescu”
Tripleta Blaga-Videanu-Berceanu este detronata de la conducerea partidului odata cu remanierea din septembrie si demisia lui Vasile Blaga de la Ministerul de Interne. Suntem in fata unui plan pus in practica sub directa supraveghere a lui Traian Basescu. Acesta sesizand schimbarea de directie a partidului simultan cu marginalizarea unor oameni care il sustin, a blocat alegerile interne din partid. In acest mod s-a evitat asezarea in structurile de conducere judetene si centrale ale unor PDL-isti mai putin apropiati de „Linia Basescu”. Mai mult decat atat printr-o manevra extrem de rapida s-a pus control pe cea mai mare organizatie – cea a Bucurestiului, prin asezarea pe prima pozitie a Elenei Udrea.
In prezent raporturile de forta in PDL s-au schimbat. Noua „tripleta” de conducere si influenta este formata din Elena Udrea, Gheorghe Falca si George Scripcaru, toti oameni fideli lui Traian Basescu.
HotNews.ro scria joi despre primarul Aradului, Gheorghe Falca, finul lui Traian Basescu si un apropiat al Elenei Udrea, ca a prins aripi si face ordine in partid, dupa ce unul dintre apropiatii sai, Traian Igas, a ajuns la Ministerul de Interne. Elena Udrea chiar l-a laudat public pe Falca pentru atragerea fondurilor europene.
Odata cu detronatrea „tripletei” Blaga-Videanu-Berceanu, s-a redeschis „sezonul” de alegeri in PDL.
La inceputul saptamanii, in sedinta comisiei care pregateste alegerile interne din partid, Falca a facut instructie cu Ionel Mantog si Cosmin Popescu, lideri de la Gorj si apropiati ai vechii garzi azi detronate.
Duminica la Suceava marele luptator cu „aviara” Gheorghe Flutur, a fost ales dupa ce a candidat de unul singur, seful organizatiei.
Prin urmare, dupa remanierea lui Videanu si Berceanu si demisia lui Vasile Blaga, in PDL membrii partidului se reorienteaza si se (re)fac alte centre de putere. Gruparea Falca-Udrea-Scripcaru pare ca a castigat aceasta runda, asta pentru ca atat partidul cat si Guvernul sunt sub controlul lor. Va fi de urmarit daca garda veche se va impaca cu aceasta situatie – sunt semne ca nu se va preda usor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.