PD sustine votul uninominal

PD sustine votul uninominal

0 61

Colegiul Director al PD, desfasurat in Poiana Brasov si-a declarat sprijinul total pentru proiectul de lege privind votul uninominal, fiind adoptata in unanimitate o rezolutie pentru acestuia.


„PD sustine fara echivoc proiectul Legii votului uninominal, astfel incat sa nu mai fie nevoie ca seful statului sa convoace un referendum, iar romanii sa aiba ocazia la alegerile parlamentare viitoare sa voteze candidati in carne si oase, nu liste impersonale. In acest fel va exista o responsabilizare a alesului, precum si controlul cetateanului asupra modului in care alesul si-a desfasurat activitatea”, a declarat presedintele PD, Emil Boc.


Boc a criticat declaratia premierului, care este de acord cu asumarea raspunderii Guvernului in aceasta chestiune. „Nu cred in sinceritatea premierului de a angaja asumarea raspunderii Guvernului pe proiectul legii votului uninominal. Daca premierul Tariceanu ar fi dorit sincer aceasta lege, ar fi putut face acest demers inca din luna iunie. Atunci, toate partidele se angajasera sa adopte legea, dar nu au facut-o. Cred ca premierul pluseaza pentru a bloca eventuala convocare a referendumului de catre Traian Basescu. Nu cred in sinceritatea demersului sau, dar cred ca PD, PNL si PSD, care si-au pus semnatura pe proiectul Pro Democratia, vor adopta legea in termenul stabilit”, a mai precizat Boc.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.