PD-L patroneaza lucrari de mantuiala

PD-L patroneaza lucrari de mantuiala

0 172

Centura orasului Gherla s-a surpat, iar circulatia rutiera a fost inchisa. Nimic spectaculos, iesit din comun, se mai intampla cu oricare centura cand se stange cureaua. In acens sens, cazului Gherla ii poate fi alaturat si cazul celui de al doilea tronson al ocolitoarei brasovene, ceea ce te duce cu gandul la lucrari de proasta si foarte proasta calitate, lucrari platite insa la pret intreg, nu de solduri.
Revenind la centura de ocolire a municipiului Gherla, se poate arata ca aceasta a fost inaugurata de premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, pe 14 august.
Dupa cateva zile a fost inchisa circulatiei ca urmare a aparitiei unei denivelari pe una din cele doua benzi ale drumului, astfel ca drumarii s-au apucat de carpeala.
Dupa care a inceput jocul de-a uite popa, nu e popa, fara a se sti cu precizie cine este acesta si cine este dascalul, caci pe la toate lucrarile de drumuri se arata amandoi – aici ii numesc pe premierul Emil Boc si pe ministrul Transporturilor – si amandoi se bucura ca niste carabusi cand taie panglici. Mai ca-ti vine sa crezi ca sunt proaspat casatoriti intr-un mariaj poponautic, caci ei au putut fi intalniti si la Brasov si pot fi intalniti si prin alte parti unde se ivesc asemenea taieri de panglici sau se incearca sa se construiasca sosele sau autostrazi. Si cand te uiti la ei, mai ca te intrebi care-i „el” si care-i „ea”, si mai ca nu se tin de mana. Si peste tot pe unde apar, dupa plecarea lor se surpa cate ceva sau cad grinzi de viitoare poduri sau, pur si simplu, oamenilor le piere cheful de munca.
Este, cred eu, ceva normal dupa o asemenea aparitie, ca o aparitie a unor spirite malefice, cu guri larg deschise ca ale varcolacilor.
Nu conteaza cum si cine va carpi toate aceste mici defectiuni si pe banii cui, chestia este ca papagalii Boc si Berceanu – ii numesc papagali pentru ca de vorbit stiu sa repete curgator aceleasi bazaconii si ineptii fara legatura cu realitatea – sunt departe de a stapani problema infrastructurii rutiere, basmele lor putand fi asemuite cu sosirea, maine, a lui Fat-Frumos pe calul sau alb
Sunt curios sa aflu cat timp va mai dura asemenea stare si cati bani se vor mai rostogoli in santurile unor asemenea sosele, ca apoi sa fie culesi de cosasi fruntasi ai tarii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.