PD-L Brasov vrea tineri voluntari pentru campania electorala

PD-L Brasov vrea tineri voluntari pentru campania electorala

0 109

Asa cum ne-au obisnuit de ani buni, politicienii romani au initiative laudabile doar in aniii electorali. Astfel, ei au ocazia ca intr-un an sa se gandeasca la populatie, scopul suprem fiind ca restul anilor (cei in care conduc tara) sa lucreze numai pentru ei.
Din aceste initiative laudabile face parte si actiunea conducerii PD-L Brasov, care a lansat o initiativa de promovare a voluntariatului in randul membrilor si simpatizantilor partidului, in special in perioada campaniilor electorale. Unul dintre artizanii acestui demers este eurodeputatul PD-L Dragos David, care a declarat ca este vorba de o practica obisnuita in multe tari din uniunea Europeana: „Programul «Exercitiu de democratie europeana» are ca scop imbunatatirea gradului de participare a tinerilor la mecanismele democratiei reprezentative. Partidele europene au ca baza voluntariatul. Consideram necesar sa incepem cateva actiuni de europenizare a partidelor politice din Romania. Este un prim pas”, a declarat in presa brasoveana europarlamentarul Dragos David. Scopul declarat al acestui demers este de creare de oportunitati pentru ca tinerii sa se implice in activitati voluntare, intr-o structura participativa, pentru beneficiul public, la nivel comunitar.
Singura problema care se pune este daca si in Romania voluntariatul va fi rasplatit asa cum este in tarile in care el se practica: adica daca politicianul ajutat sa ajunga la putere isi va rasplati electoratul si voluntarii prin initiative si o munca dusa pentru o viata mai buna a cetatenilor. Vom vedea!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.