PD atac la Seres!

PD atac la Seres!

0 273

Noile dezvaluiri in Dosarul Privatizarilor aduc in fata o implicare a lui Seres mai mare decat se lasa sa se creada.


Numele lui Codrut Seres apare in “actele” procurorilor care se ocupa de Dosarul Privatizarilor. Conforma acestora, Seres a fost influentat de cei patru arestati pentru spionaj si tradare sa sustina, in Guvern, un proiect de ordonanta de urgenta care sa le serveasca interesele. Anchetatorii sustin ca Seres ar fi avut intalniri neoficiale atat in Romania, cat si in strainatate cu cei care incercau sa-l foloseasca.
Dupa analiza mai multor interceptari a convorbirilor dintre Stancev si Seres au aparut si alte informatii. Astfel la jumatatea acestui an, Mirica Dumitrescu, reprezentantul din Romania al firmei Jetran International din Statele Unite, l-a contactat pe Stamen Stancev spunandu-i ca este interesat de privatizarea Romaero si Avioane Craiova. Anchetatorii spun ca bulgarul a luat legatura cu ministrul Seres, ca sa-l ajute pe Dumitrescu. Pentru a perfecta afacerea, sunt indicii, ca Seres si-a intalnit emisarul american la Viena.
Procurori detin date ca bulgarul Stamen Stancev este cel care a finantat deplasarile in strainatate ale cetatenilor romani care s-au intalnit, in afara cadrului oficial, cu strainii inetresati de privatizarile din Romania.


?


PD in ofensiva impotriva lui Seres


Dupa declaratiile lui Seres care “ataca”, mai mult sau mai putin direct, membri marcanti din PD implicati in afaceri cu energie, cu pagubirea statului si a populatiei, a venit randul acestora la contraofensiva. Conform unor informatii de ultima ora, ministrul Economiei, Codrut Seres, ar fi implicat si in obtinerea unor contracte de energie ieftina pentru Combinatul de Aluminiu ALRO Statina.
Informatiile vin tot din zona Justitiei, care analizeaza (sursa SRI) interceptarile convorbirilor telefonice intre Stamen Stantchev si Ciprian Paltineanu,
vicepresedinte in cadrul bancii internationale de investitii Credit Suisse First Boston.
Bulgarul ar fi afirmat ca „este cu ministrul Codrut Seres”, iar acesta il intreaba unde este oferta pentru Hidroelectrica. Imediat dupa incheierea intalnirii de la minister, Stantchev l-a sunat din nou pe Paltineanu si i-a confirmat discutia favorabila pe care ar fi avut-o cu Seres. Se impune mentionat faptul ca inca din 2005 Seres era “filat” in permanenta de catre SRI.
Fostul ministrul al Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat ca nu vrea sa comenteze aceste acuzatii.
Directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica, a declarat ca Alro a semnat un contract de livrare electricitate fara vreo interventie din partea ministrului Codrut Seres si la un pret care aduce si un mic profit. Potrivit acestuia, pretul reglementat de Autoritatea din energie (ANRE) acopera costurile de producere a energiei, precum si un mic profit, contractul dintre Nuclearelectrica si Alro expira la 31 decembrie 2006.

Horia D.R.
COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.