PC preseaza introducerea votului uninominal

PC preseaza introducerea votului uninominal

0 77

Conservatorii cer sesiune extraodinara pentru votarea legii votului uninominal.


„Vom depune luni la Birourile Permanente ale celor doua Camere o solicitare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare in vederea discutarii legii privind introducerea votului uninominal. Votul uninominal este singura metoda prin care se poate reabilita relatia dintre politicieni si alegatori”, a declarat vicepresedintele conservator Ioan Tundrea.


Tundrea a mai declarat ca numai prin votul uninominal se poate schimba clasa politica si solicita dezbaterea in regim de urgenta in Parlament a proiectului care vizeaza introducerea votului uninominal.


„Am decis sa solicitam aceasta sesiune extraordinara pentru ca avem tot mai multe informatii conform carora celelalte partide doresc introducerea votului uninominal numai la nivel declarativ”, a declarat deputatul PC.


Acesta a reamintit ca PC sustine introducerea votului uninominal din 1998. PC a depus un proiect de lege pentru introducerea votului uninominal din 2005. Reprezentantii Partidului Conservator reamintesc ca introducerea acestei masuri este dorita si de populatie, conservatorii au stranse peste 200.000 de semnaturi pentru sustinerea acestui proiect de lege.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.