Patrupede monitorizate la Cristian

Patrupede monitorizate la Cristian

0 183

In cadrul unui program initiat de Asociatia pentru protectia animalelor „Milioane de prieteni”, in comuna Cristian, la doi pasi de Brasov, a fost inceputa ieri o actiune de vaccinare, castrare si microcipare a cainilor si pisicilor din localitate, indiferent ca au sau nu stapan. Echipa medicala implicata in acest program este una mixta, asociatiei romane alaturandu-i-se alte doua din Germania.
Ca sunt bagate in seama patrupedele cu stapan este bine. Dar tare as vrea sa-i vad pe cei dinechipele medicale alergandmai ales dupa pisicile salbaticite, adica acelea fara stapan. Cred ca spectacolul ar intrece orice comedie clasica, vazandu-i pe tipi si pe tipe sarind peste garduri si cocotandu-se prin poduri si pe acoprisurile surilor.
Hai sa o lasam ceva mai moale cu atata grije pentru aceste animale fara stapan si care, probabil, au ajuns pe drumuri ca nu s-au inteles cu trupa domestica, de au ajuns sa traiasca asa, si sa ne gandim mai bine, si in primul rand, la semenii nostri fara acoperis deasupra capului, caci nu toti au ajuns boschetari din cauza betiei sau lenei. Daca tot este atat de omenoasa doamna Lapis, de ce nu organizeaza ceva si pentru aceste bipede, ca sa se integreze in milioanele acelea de prieteni? Nu ar fi mai normal? Si dupa aceea se poate ocupa si de patrupede.
Primaria Cristian are un contract de patru ani cu SPGA, care ridica lunar pana la 20 de caini de pe strazile localitatii. Costurile sunt, insa, destul de insemnate pentru bugetul Consiliului Local, astfel ca demersul este de ajutor pentru adminsitratia comunei

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.