Patronii caselor de schimb brasovene s-au plans la OPC

Patronii caselor de schimb brasovene s-au plans la OPC

0 94

Legea antiteapa la casele de schimb a intrat in vigoare, inselatoriile continua! Desi prevederile noii reglementari se aplica de doua zile si la Brasov, clientii cad inca victime tertipurilor de la ghisee. Doi cetateni au fost pacaliti luni dimineata cu regulamentul in mana. Noua patroni de case de schimb brasovene s-au plans la Protectia Consumatorului ca noile reguli ii costa mult si le alunga clientii.
Pentru ca nu au fost atenti si nu au citit formularul de acceptare atunci cand au dorit sa schimbe euro, doi cetateni au fost pacaliti luni dimineata la una din casele de shimb din centrul Brasovului. Inselatii s-au adresat protectiei consumatorului si au solicitat anularea tranzactiei, demers la care le dau dreptul noile prevederi. Dupa ce inspectorii OPC s-au prezentat la fata locului si au constatat neregulile pagubitii au primit banii inapoi iar agentul economic a incasat sanctiunea maxima.
Odata cu intrarea in vigoare a ordinului pentru protectia consumatorilor, afisajul in casele de schimb se va face doar pe o foaie A4 amplasata in campul vizual. Sintagma nu este inteleasa, se pare, la fel de catre legiuitor si patronii caselor de schimb si tocmai acesta a fost motivul pentru care clientii pacaliti nu au vazut cursul afisat. Operatorul de la ghiseu este obligat sa puna la dispozitia clientului un formular de acceptare, care se semneaza in doua exemplare INAINTE de efectuarea tranzactiei.
Pe noua dintre patronii caselor de schimb, regulile carora trebuie acum sa se conformeze ii nemultumesc insa, sa ca s-au plans la randul lor. Si unde altundeva puteau s-o faca daca nu tot la Protectia Consumatorului; proaspatul director al Oficiului de la Brasov, Ionut Spataru, a inregistrat obiectiile patronilor la noua lege, despre care spun ca le va rari clientii si ii va face sa piarda bani, si i-a asigurat ca le inainta mai departe catre autoritatea centrala.
Unele casele de schimb din Brasov s-au coformat insa fara obiectii noilor prevederi. Inspectorii OPC au promis ca vor continua controalele pentru a-i descoperi si sanctiona pe patronii si angajatii care vor continua sa nu respecte legea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.