Patinoar in Piata Mare din Sibiu

Patinoar in Piata Mare din Sibiu

0 136

In Piata Mare din Sibiu va fi instalat un patinoar artificial pe o suprafata de cu 50 la suta mai mare decat cel de anul trecut, din Pavilionul 2007.
Sambata, 29.11.2008, va fi inaugurat patinoarul in aer liber, amplasat in cadrul Targului de Craciun, ce va functiona toata luna decembrie in Piata Mare.
Totusi inaugurarea este incerta acum, deoarece instalatia de gheata nu are deocamdata curent electric. „Avem promisuni ferme de la Electrica pentru ca pationarul sa fie bransat la reteaua de electricitate pana sambata. In rest noi am montat tot ce era necesar. Patinoarul are o suprafata de peste 900 de metri patrati, fata de 600 cat a avut cel montat in pavilion” a declarat Remus Gliga, proprietarul instalatiei.
Capacitatea pationarului este una mult mai mare, putand intra in acelasi timp pe gheata si 1000 de oameni. „El are o capacitate de 800-1000 de persoane, ba chiar si mai mult. Nu ne facem griji ca nu vom face fata cererii” a mai spus Gligor.
Pentru a atrage cat mai multi patinatori, administratorii patinoarului s-au gandit sa vina si cu o oferta tentanta pentru fiecare dimineata, de luni pana vineri, cand accesul va fi gratuit. „Dimineata programul va fi intre orele 10.00 si 13.00. In acest interval copiii, elevii si grupurile organizate vor avea acces gratuit pe gheata” a explicat Remus Gligor. Pentru cei ce vor sa patineze in Piata Mare, dupa amiaza, pretul este de 10 lei de persoana. „Dupa amiaza programul este de la 15.00 la 21.30, iar intrarea costra 10 lei pentru o tura de o ora si 30 de minute. Intre fiecare tura se reface gheata” explica proprietarul patinoarului.
Cine nu are patine poate sa inchirieze una din cele peste 700 de perechi puse la dispozitie de organizatori, la un pret de inchiriere de 15 lei per tura. Mai mult de jumatate din patine sunt aduse chiar in acest an de la un producator din Italia.
Patinoarul va functiona teoretic cel putin pana la jumatatea lunii ianuarie a anului viitor, dar este posibil ca el sa ramana instalat si dupa expirarea contractului semnat cu Primaria Sibiu. „Daca este cerere cum s-a intamplat si anul trecut, patinoarul va mai ramane in Piata Mare, bineinteles asta cu acordul Primariei Sibiu” a mai declarat Remus Gliga.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.