Pateul vegetal de post inseamna ulei si foarte multe calorii

Pateul vegetal de post inseamna ulei si foarte multe calorii

0 144

Daca tot este post va oferim cateva informatii despre unele produse care sunt in marea lor majoritate altceva decat se prezinta.
Vorbind despre pateul vegetal Ardealul, aflam ca are ca principale ingrediente apa si uleiul vegetal, urmate de proteina vegetala de soia, aditivi alimentari si condimente. Amestecul de apa, ulei si proteina vegetala de soia trebuia ingrosat cu ajutorul aditivilor alimentari pentru a avea consistenta dorita de producator. Pe langa amidonul de cartofi a fost utilizat si caragenanul E407, o substanta care poate duce la aparitia unor probleme la nivelul tractusului digestiv, care pot culmina in cazul unui consum frecvent cu ulcerul sau chiar cancerul de stomac. Gustul pateului vegetal Ardealul a fost imbunatatit cu condimente, dar si cu monoglutamat monosodic E621, aditiv care poate provoca sindromul bucatariei chinezesti. Acesta se manifesta prin dureri de cap, stari de slabiciune, greata, senzatii de arsura in antebrat si ceafa, modificari de ritm cardiac, respiratie dificila. Aspectul produsului analizat a fost imbunatatit cu ajutorul coloratului carmin E120 care are o serie de efecte adverse: alergii, rinite, astm, eruptii cutanate, sindrom de hiperactivitate si deficienta de concentrare ADHD, acutizarea bolilor Alzheimer si Parkinson.
Astfel, produsul nu este recomandat supraponderalilor, obezilor, diabeticilor, bolnavilor cu afectiuni inflamatorii, suferinzilor de boli neurodegenerative, de boli hepatice si renale. Persoanele care sufera de alergie la soia vor testa o cantitate mica de produs, pentru a vedea care sunt efectele asupra organismului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.