Pate vegetal sau pateu aditivat de la Angst

Pate vegetal sau pateu aditivat de la Angst

0 91

Majoritatea romanilor postesc in aceasta perioada , consumand produse pe care le considera de drept, vegetale. O privire mai atenta aspra acestui gen de produse arata ca De exemplu, pateul vegetal ar trebui sa poarte mai degraba denumirea de pasta de ulei si aditivi, pentru ca acestea sunt principalele lui ingrediente. Acum facem referire la
pateul vegetal cu ceapa si verdeata Angst, care este de fapt un amestec de ulei cu aditivi alimentari. Din lista de ingrediente rezulta ca uleiul are o pondere de aproape 90%, ceea ce face ca produsul sa aiba un profil nutritional extrem de dezechilibrat. Ceapa, condimentele, telina, plantele aromatice si verdeata sunt prezente in cantitati foarte mici, astfel incat nu au nici o valoare in acest context. Mai mult, aditivii alimentari utilizati au o serie de efecte adverse. Monoglutamatul de sodiu duce la aparitia sindromului bucatariei chinezesti, care se manifesta prin ameteli, senzatie de greata, dureri de cap, slabiciune, astm, modificari de ritm cardiac, senzatii de arsura in ceafa si antebrat, respiratie dificila. La fel de periculos este si E635, care acutizeaza crizele de hiperuricemie (guta). Guma guar si caragenanul provoaca reactii adverse la nivelul tractusului digestiv. E407 duce chiar la aparitia ulcerului sau a cancerului de stomac, in cazul unui consum cronic. Colorantul E150 nu este recomandat persoanelor care sufera de sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). De asemenea, poate provoca alergii si crize de astm.
In urma acestei analize se poate trage concluzia ca pateul vegetal Angst nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, dermatologice, celor cu afectiuni ale tractusului digestiv, alergicilor, astmaticilor, celor cu ADHD, persoanelor cu hiperuricemie, bolnavilor de cancer. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant, iar persoanele cu alergie la soia vor testa reactia organismului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.