PASTORUL TOKES SI SUMMIT-UL NATO (I)

PASTORUL TOKES SI SUMMIT-UL NATO (I)

0 64

PASTORUL TOKES SI SUMMIT-UL NATO (I)

In primii ani de dupa 1990 multi dintre romani erau contrariati de pozitiile exprimate de catre unii congresmani americani, referitoare la presupuse conflicte etnice in Romania. Cum de ajungeau distorsionate pana la absurd dincolo de Ocean asemenea minciuni, uneori grosolane?
Iata, zilele trecute, pastorul Laszlo Tokes a mai lansat o petarda. La initiativa lui mai veche s-a infiintat Consiliul Maghiar pentru Autonomie (KMAT). Acesta aduna intr-o sedinta reprezentanti „alesi pe spranceana”, ca sa reprezinte, vezi Doamne, organizatiile maghiare din Bazinul Carpatic. Adica (nu doar pe romaneste) pastorul Tokes reintregeste „altfel” fosta Ungarie Mare, „lipind” in acest KMAT fantomatic reprezentanti ai minoritatilor din Slovacia, Ucraina, Serbia, Croatia si mai ales din Romania.
In numele lor, incepand din 1990, vesnicul presedinte a tot felul de consilii si organizatii maghiare, politice sau religioase, se adreseaza si participan?ilor la Summit-ul NATO de la Bucure?ti din 2008!
In prezent europarlamentarul Tokes Laszlo, autoalesul lider si al KMAT, a dat o declaratie la MTI, prin care, in numele respectivelor minoritati, face apel la elaborarea cat mai rapida a „sistemului european de protejare a minoritatilor”. Asa cum i-a explicat el Presedintelui Basescu, care i-a intins un deget si acum i-a luat toata mana! De parca nu Romania ar fi tara in care Comunitatea Europeana a confirmat existenta celor mai depline drepturi de care se bucura, chiar in exces fata de Ungaria, minoritatile conlocuitoare.
Pus rau pe rele, Tokes baci ii intarata si ii asmute inclusiv pe eurodeputatii unguri sa sprijine demersul sau, chiar criticandu-i ca de o buna vreme acestia, ca si Guvernul de la Budapesta, nu-i mai iau in seama elucubratiile.
Sigur ca in Romania sunt minoritati, dar toate sunt reprezentate in Parlament, cum nu este in Ungaria! Doar una singura, cea maghiara, prin cativa reprezentanti ultraradicali, revizionisti si sovini, intretine o stare de continua alerta internationala, sub pretextele false ale lipsei drepturilor cetatenesti. De necrezut, sunt reluate sloganurile fostului premier al Ungariei de-acum 14 ani, Antall Jozsef, care se considera prim-ministru al celor 15 milioane de maghiari din Bazinul Carpatic. Ca nu sunt atatia, asta e o alta poveste. Dar Tokes Laszlo, in numele lor, amenin?a din nou cu autonomii teritoriale chiar prin for?a, daca e nevoie! Iar pentru ca n-a ?inut „povestea” cu Ardealul autonom, se incearca „ocolitoarea mica”, adica Tinutul Secuiesc. Ca acum precedent exista: Kosovo.
Cat e de fals, in ziarul de maine.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.