Pasapoarte electronice la Brasov

Pasapoarte electronice la Brasov

0 56

Dupa cum au dat publicitatii cei in drept, incepand cu data de 11 ianuarie a.c.,adica de luni, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenþa Pasapoartelor Simple, aflat in subordinea Institutiei Prefectului Judetului Brasov va solutiona numai cereri pentru eliberarea pasapoartelor electronice si a pasapoartelor simple temporare pentru cei carora le este teama de amestecul diavolului in tehnica electronica moderna – chestia cu cifrele 6.
In comunicat se precizeaza ca noul tip de pasaport electronic este un document securizat, avand peste 50 de elemente de securizare, comparativ cu 32 cate sunt prevazute in actualul model.
Pasaportul electronic permite stocarea datelor de identificare ale solicitantului precum si a datelor biometrice, cum ar fi amprenta digitala si imaginea faciala.
Pasaportul electronic are o valabilitate de 5 ani, iar taxele pentru obtinerea sa totalizeaza 266 lei. Termenul de eliberare din momentul depunerii cererii este de 30 zile.

In ce priveste pasaportul simplu temporar, acesta va avea o valabilitate de 1 an, se va emite in doua ore din momentul depunerii cererii, iar taxele pe care le presupune vor fi in valoare de 196 lei.
Cererile pentru noile tipuri de pasapoarte se vor depune doar la sediul Serviciului Pasapoarte Brasov, situat in str. Turnului nr. 5, langa fosta poarta II a fostei UTB.
Se mai face cunoscut ca persoanele care detin pasapoarte in termen de valabilitate nu sunt obligate sa le preschimbe inainte de expirarea termenului, dar o pot face daca doresc, cu plata taxei respective.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.