Partie de schi in Parcul National Bucegi

Partie de schi in Parcul National Bucegi

0 82

In cursul anului trecut s-au realizat proiectele pentru amenajarea unei partii de schi in masivul Tiganesti din Muntii Bucegi. Partia ar urma sa se intinda pe o suprafata de 30 de hectare, la o altitutdine de 2000 de metri, iar lungimea propriu-zisa ar fi de 1200 de metri.


Numai ca planurile nu vor putea fi puse in practica prea curand pentru ca locatia aleasa pentru amplasarea acestui loc de agreement nu este deloc potrivita. Partia ar urma sa fie amenajata in Parcul National Bucegi, care se intinde pe o suprafata de 2.864 hectare.


Consiliul Stiintific al Academiei Romane a respins categoric acest proiect, deoarece zona de protectie integrala in cadrul ariei protejate ar putea fi afectata.


Primarul din localitatea Rasnov, Adrian Vestea, a incercat sa justifice alegerea facuta: „Proiectul nostru venea sa dezvolte programul nostru de promovare a turismului in zona. La baza partiei era proiectat sa fie construit un hotel cu o parcare de 200 – 250 de locuri. Si toate acestea se faceau pe terenul Primariei Rasnov”.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.