Parlamentul European: vot unanim, pentru Dacian Ciolos!

Parlamentul European:
vot unanim, pentru Dacian Ciolos!

0 106

Dacian Ciolos, dupa o prestatie deosebita, la incheierea audierilor si a apaluzelor a primit un vot unanim din partea comisiei de specialitate a PE. Acesta a spus ca audierile au fost grele, peste trei ore, dar n-a simtit ostilitate din partea nimanui, ci doar o mare deschidere in PE pentru un dialog si o dezbatere pe politica agricola comuna. Singurul europarlamentar care a incerat sa il puna in dificultate pe Ciotlos a fost reprezentantul Angliei care in finalul interventiilor a renuntat la pozitia sa. Raspunsurile la intrebari a fost dat in limba romana, engleza si franceza.
„A fost un examen dificil. Cred ca toata lumea este constienta de acest lucru, pentru ca este pentru prima data pentru mine cand sunt supus unui astfel de examen si, in al doilea rand, pentru ca e un sector complicat si complex. Iar aceasta complexitate a reiesit si din intrebarile puse, din comentariile facute”, a aratat comisarul
El a mai spus ca a incercat sa aduca elemente de viziune, aratand ca in calitate de comisar desemnat are o astfel de viziune, dar lasand o marja de negocieri necesara. „Pentru mine a fost o discutie interesanta pentru ca am putut lua si pulsul asteptarilor din PE, mai ales privind viitorul acestei politici comune”, a conchis el.

Mesajul lui Ciolos pentru clasa politica si pentru autoritatile din Romania
Comisarul european desemnat, Dacian Ciolos, si-a exprimat speranta ca agricultorii din Romania sa foloseasca eficient sprijinul financiar al UE, iar clasa politica sa asigure o stabilitate la conducerea sectorului agricol, conditie necesara pentru modernizarea agriculturii romanesti.
Intr-o declaratie pentru presa romana la Bruxelles, Dacian Ciolos a transmis un mesaj agricultorilor din Romania. El spera ca acestia „sa foloseasca in mod cat mai eficient sprijinul financiar si oportunitatile pe care UE si piata comuna le pun la dispozitie”.
„Cred ca e clar pentru toata lumea ca, inainte de a folosi foarte bine oportunitatile oferite de UE, avem nevoie in Romania de o restructurare a agriculturii, de o modernizare a ei, care nu se poate face de la un an la altul, care nu se poate face cu schimbari de responsabili atat de frecvente.
Sunt convins ca va exista intelepciunea si vointa clasei politice din Romania pentru a asigura aceasta stabilitate in conducerea sectorului agricol, pentru a avea incredere in reprezentantii agricultorilor din Romania, in asociatiile profesionale, sa duca la bun sfarsit acest proces de modernizare a agriculturii”, a mai spus comisarul roman desemnat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.