Parlamentul – codas, Basescu – fruntas

Parlamentul – codas, Basescu – fruntas

0 293

Daca mai credeti in sondajele facute la diferitele comenzi, va mai oferim astazi unul legat de un top al increderii sau, daca vreti, al neincrederii.


Dupa cate se vad la televizor nu va vine sa credeti ca doar 2% dintre romani au foarte mare incredere in Parlament, 50% au putina incredere, in timp ce 30% au foarte putina sau deloc. Legislativul, codas la toate,?situandu-se pe ultimul loc in topul increderii populatiei, dupa cum releva sondajul, confirma practic esecul candidaturilor pe lista de partid, facand vizibile manarelele politice in desemnarea candidatilor, o masa de manevra la dispozitie diferitelor centre de putere sau servicii.


Pe primul loc este Biserica, 44% dintre romani declarand ca au multa incredere in institutie, iar 41% – foarte multa incredere, in timp ce numai 1% dintre cei chestionati au foarte putina incredere sau deloc.
Armata, a reusit sa treaca peste meciul dintre ministru si presedinte, ramane pe locul al doilea, 50% dintre cei chestionati declarand ca au multa incredere in Armata, iar 23% – ca au foarte multa incredere.
Nu este surprinzator locul trei ocupat de presa. 51% dintre romani au multa incredere in mass-media si 14% au foarte multa incredere.
Cu toate scandalurile de presa legate de meciurile de fotbal, este tot mai clar rolul Jandarmeriei in societatea romaneasca, de altfel un corp de elita si in alte perioade istorice. Deci, Jandarmeria cu 45% dintre cei chestionati declarand ca au multa incredere in institutie si 9% – foarte multa, ocupa un meritat loc trei.
In zona politica. eforturile de imagine ale Cotrocenilor par sa de-a roade, Presedintele Basescu ramane, in locul unei alternative cu nesperat de multa incredere 43% dintre romani, respectiv, foarte multa – 11%.
Topul increderii este urmat de SRI (35%incredere), Politie, Justitie, Sindicate, Guvern, Parlament si Partide Politice.
Sondaj, extrem de proaspat este realizat in perioada 9 -14 noiembrie si dat publicitatii duminica treuta.
Sondajul INSOMAR a fost efectuat pe un esantion de 1.164 de persoane garantat cu o probabilitate de 95%, beneficiarul acestuia fiind FSLI Petrom.


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.