Parcarile la Brasov – o problema grava

Parcarile la Brasov – o problema grava

0 87


Ca parcarea unei masini in Brasov – nu este vorba de cateva minute sau chiar cateva ore, ci locul unde sa faca nani masina – a devenit o problema vitala, este de necontestat. Inmultirea autovehicolelor, private sau ale societatilor comerciale, au dus la ocuparea a tot mai multe locuri, destinate altor scopuri, de catre masini, mai mici sau mai mari.


Astfel, mai ales in zonele blocurilor, spatiile verzi sau cele de joaca destinate copiilor – chiar si miniterenuri de sport amenajate de locatari sau alte locuri dotate cu tot felul de instalatii de joaca? – au fost transformate in parcari.


Mai rau este insa faptul ca pietonalul este tot mai napadit de autovehicole parcate acolo pe unde exista spatiu destinat umblatului per pedes, pietonii fiind de multe ori obligati sa coboare pe carosabil pentru ca altfel nu au pe unde umbla..


Este adevarat ca o lege prevede ca orice noua constructie sa aiba in plan si parcari, altfel nu se primesc aprobarile de construire. Dar se respecta asa ceva? Eu cred ca nu.


Si la fel de adevarat este si faptul ca toti cei care s-au perindat pe la conducerea urbei au neglijat aceasta problema, luptele politice impiedicandu-i sa gandeasca alte probleme, de perspectiva.


In ce priveste actuala conducere, asigurata de primarul Scripcaru & comp., ea a venit cu cateva propuneri cel putin bizare, gen parcare sub parcul Titulescu, sau sub terenul de sport de la “Saguna”. Asta ce o mai fi?


Iar daca nu se iau masuri urgente, bine gandite si in perspectiva, Brasovul va ajunge un oras sufocat, asa cum se prezinta acuma Capitala tarii.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.