Parcari supraetajate intre blocuri

Parcari supraetajate intre blocuri

0 57

Ideea apartine candidatului independent la scaunul de primar al Brasovului, Vasile Bran. Acesta isi bazeaza ideea pe cele vazute prin strainatatile occidentale vizitate.
Vasile Bran explica “fenomenul” in urmatorul fel: o masina (turism) ocupa, parcata langa bloc, circa 10 m. Pe acest spatiu, insa supraetajat pe cinci-sase etaje, se pot parca cinci sau sase masini. Iar ca sa ajungi pe la etaje nu este nevoie decat de un elevator care urca sau coboara autovehicolul.
Domnul Bran a spus ca stie si sursa de finantare, dar nu o dezvaluie decat daca ajunge primar. Asta nu seamana cumva cu plusarea la jocul de pocher, mai ales cand este vorba de cacealma?
Ideea, in teorie cel putin, pare agreabila si, intr-adevar, este pusa in practica in tari precum Franta, Germania, SUA si altele asemenea, unde spatiile pentru parcarea turismului propriu este foarte dramuit printre magaoaiele de otel si beton.
Iar la etajele de suprafata se pot adauga si vreo doua-trei subterane.
Ce as putea comenta este faptul ca Vasile Bran nu ne spune cam la cati metri de cladiri se vor amenaja aceste constructii-parcari, caci sunt sigur ca nimeni nu este dispus sa vada, cat e ziulica de lunga, plimbandu-i-se elevatorul, in sus si in jos, doar la un metru-doi, prin fata geamului, indiferent al carei incaperi a apartamentului.
Dar, in principiu, ideea pare buna si trebuie perfectionata in amanunte, caci, aplicata, ar mai salva si din spatiul verde brasovean, si asa deficitar.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.