Parada si demonstratii de Ziua jandarmeriei

Parada si demonstratii de Ziua jandarmeriei

0 495
De ziua lor, jandarmii au fost nevoiti sa infrunte frigul si ninsoarea, chiar daca ne aflam in luna aprilie. La fel au facut-o si mai bine de o suta de brasoveni, dornici sa le fie luptatorilor alaturi in ceas de sarbatoare. Demonstratia si parada jandarmilor au smuls aplauzele tuturor celor prezenti in Piata Sfatului.
In luna aprilie, te-ai fi asteptat ca Ziua Jandarmeriei sa fie sarbatorita pe o vreme frumoasa, insa la Brasov a nins ca in pragul Craciunului. Cu toate acestea, jandarmii si cei care au vrut sa le fie alaturi au infruntat vremea capricioasa si au sarbatorit cum se cuvine cei 165 de ani de la infiintarea acestei arme. De altfel, in istorie se vorbeste chiar mai demult de aparatori ai ordinii publice, atat pe vremea lui Mihai Viteazu, cat si pe a lui Stefan cel Mare. In Piata Sfatului, jandarmii au facut cateva demonstratii apreciate de cei prezenti.
Dupa prezentarea detasamentelor care alcatuiesc unitatile de jandarmi brasovene s-a trecut la intonarea imnului si la defilarea trupelor.
Ziua Jandarmeriei Romane la Brasov s-a incheiat cu o serie de exercitii oferite de luptatori, care au facut deliciul celor mici prezenti la demonstratie. Cei mai mari s-au bucurat si ei sa simta armele in propriile maini si sa le manevreze.
Pe langa actiunile din judet si din tara, in ultimii ani jandarmii brasoveni au participat la actiuni in Afganistan, Kosovo si, mai recent, in indepartatul Haiti.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.