Papusa handicapata? De ce nu si biroul temnita sau masina trasa de...

Papusa handicapata? De ce nu si biroul temnita sau masina trasa de magar?

0 86

Din mintea retardata a unui guvern plin de dizabilitati a iesit o monstruozitate: papusa invalida, care urmeaza sa faca “deliciul” puilor de romani din gradinite. Fetitele nu vor mai tine in brate papusi stralucitoare, in chip de printese (brrr, ce demodat, ce burghez, nu-i asa domnule Funeriu?) ci vor impinge carucioare in care stau tintuite papusi fara maini ori picioare (cool, Mr. Funeriu!).
Sa ne intelegem, nu consider dizabilitatea (in orice forma s-ar manifesta) motiv de discriminare, dar nici motiv ludic nu este si nu gasesc niciun argument pentru care sa ne mutilam psihic copiii, impingandu-i intr-o lume plina de tristete si suferinta. Ba chiar mi se pare un afront sa fac o papusa care sa imite o boala incurabila. Explicatia insusirii unor deprinderi legate de egalitatea de sanse este fortata si deplasata. Exista imprejurari in care li se poate explica celor mici ca handicapul nu este o rusine si ca anumite persoane au probleme de sanatate si nevoi speciale care decurg din asta. Dar mi se pare traumatizant sa intrebi un copil ce-a facut la gradinita si sa-ti spuna ca a insotit o papusica oarba, ori ca a facut injectii cu insulina unei papusi diabetice!
Daca guvernantilor li se pare in regula, urmand acelasi rationament, ar putea sa se instaleze in birouri temnita, pe de-o parte sa se obisnuiasca, pe de alta parte din solidaritate cu detinutii carora trebuie sa li se acorde a doua sansa, sa fie reintegrati, etc. Sau ar putea sa se instaleze in cort si sa calatoreasca, in loc de Ferrari, in carute cu coviltir si trase de magari, ca si egalitatea de rasa si etnie e o regula! Oops, ce-am spus, mi-e sa nu apara papusa bulibasa si papusa ghicitoare in cafea!
Baieti si fete din guvern, lasati copiii in pace, daca e sa se obisnuiasca de mici cu dizabilitatile se uita la voi si basta: surzi la strigatul poporului sunteti, orbi la ce este in jur sunteti, doar gura va merge intr-una si vorbiti vrute si nevrute, dar, din pacate, nu e decat inca un inca un semn de boala!
Hai sa facem un targ:renuntati la papusile handicapate, promitem sa-i lasam pe pitici sa se uite la stiri si sa le explicam, cu multa intelegere si compasiune, de ce nenea Basescu face spume ca am iesit din criza, de ce tanti Nuti deseneaza frunze si de ce nenea Funeriu are tot felul de idei!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.