Papa Benedict: Dumnezeu s-a aflat in spatele Big Bang!

Papa Benedict:
Dumnezeu s-a aflat in spatele Big Bang!

0 75

Mintea lui Dumnezeu s-a aflat in spatele unor teorii stiintifice complexe, precum Big Bang, iar crestinii trebuie sa respinga ideea ca Universul a aparut „din intamplare”, a spus joi Papa Benedict al XVI-lea, citat de Reuters. Declaratiile Suveranului Pontif au fost facute in timpul unei predici tinute in fata a circa 10.000 de credinciosi prezenti la Basilica Papale di San Pietro din Vatican.
Iata cateva dintre afirmatiile facute de Papa Benedict:
• Universul nu este rezultatul intamplarii, asa cum vor unii sa ne faca sa credem;
• contampland Universul, suntem invitati sa vedem in el ceva profund: intelepciunea creatorului, creativitatea inepuizabila a lui Dumnezeu;
• unii atei afirma ca stiinta poate dovedi ca Dumnezeu nu exista, insa unele teorii stiintifice sunt limitate deoarece apar numai intr-un anumit moment… si nu reusesc sa explice sensul ultim al realitatii;
• teoriile stiintifice despre originea si dezvoltarea Universului si a oamenilor, desi nu sunt in contradictie cu credinta, lasa multe intrebari fara raspuns;
• in frumusetea lumii, in misterul sau, in maretia si in rationalitatea sa, ne putem doar lasa pe noi insine ghidati spre Dumnezeu, creatorul cerului si al pamantului.

Dupa reabilitarea lui Galilei si creationismul
Reuters precizeaza ca Benedict si predecesorul sau, Papa Ioan Paul al II-lea, au incercat sa stearga imaginea Bisericii Catolice ca institutie ce se opune stiintei, o eticheta aparuta atunci cand l-a condamnat pe Galileo Galilei pentru sustinerea ideii ca Pamantul se invarte in jurul soarelui.

Galileo a fost ulterior reabilitat, iar in prezent Biserica accepta, de asemenea, evolutia ca teorie stiintifica si nu vede nici un motiv pentru care Dumnezeu nu ar fi putut utiliza un proces natural evolutiv atunci cand a creat specia umana.
Biserica Catolica nu mai preda creationismul – credinta ca Dumnezeu a creat lumea in sase zile, asa cum este descris in Biblie – si spune ca pasajul din Geneza este o alegorie pentru modul in care Dumnezeu a creat lumea.
Biserica se opune insa utilizarii evolutiei pentru a sustine ideea care neaga existenta lui Dumnezeu sau rolul divin in creatie. Biserica Catolica se opune de asemenea utilizarii Genezei ca text cu valoare stiintifica.

Oamenii de stiinta sustin ca Big Bangul a dus la crearea Universului, in urma cu circa 13.7 miliarde de ani.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.