Panica tipic romaneasca

Panica tipic romaneasca

0 170

Miercuri, in jurul orelor 13,00, pe mai multe cai media s-a anuntat primul caz suspect de gripa porcina in Romania.
In primul rand trebuie aratat ca maladia a fost rebotezata in „gripa noua”, ca sa nu fie cumva confundata cu vreo boala venita de la clasa politica. In al doilea rand este bine ca s-a specificat: caz suspect. Si asa se puteau auzi pe strada, prin alte locuri publice si printre prieteni sau chiar in familie diverse comentarii panicate, imediat dupa transmiterea vestii pe calea undelor audio sau video, dara-mi-te daca nu s-ar fi spus „suspect” si lumea ar fi interpretat ca este vorba de un caz real!
Din fericire suspiciunea a fost inlaturata prin infirmare, stabilindu-se ca este doar o banala gripa. Iata si cum a stat treaba cu primul caz suspect de gripa porcina din Romania: acesta a fost inregistrat la Arad, unde, potrivit sefului Directiei de Sanatate Publica Arad, Mihai Tarcus, parintii unui copil de un an si sase luni din localitatea Sambateni s-au prezentat la medicul de familie deoarece baiatul avea simptome de raceala. Tinand cont ca acesta s-a intors recent dintr-o calatorie din Portugalia, medicul a anuntat Directia de Sanatate Publica Arad. Copilului i-au fost recoltate probe de sange, care vor fi trimise la Bucuresti. Mama copilului a refuzat internarea, chit ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat miercuri ca alerta privind raspandirea virusului H1N1 este de nivel cinci, din sase posibile.
Nu doresc sa ma pronunt printr-un verdict, ci doar ma intreb: daca, in asemenea cazuri, pe plan mondial se trece la internare izolata, de ce la Arad nu s-a procedat la fel?
Pe de alta parte parca-i vad pe tiganii cersetori profitand de ocazie si de antecedent si ducandu-si puradeii si balabustrele ca sa fie internati prin spitale pe cateva zile, pe chestie de suspiciune. Mai ales ca multi dintre ei au tot umblaqt la cersit si furt prin Occident.
In context trebuie aratat ca spitalele brasovene au luat masuri impotriva gripei porcine, ele primind o adresa in care li se cere medicilor sa acorde o atentie sporita tuturor cazurilor de gripa. Ca masura de preventie, sectiile unitatilor sanitare sunt dezinfectate mai des ca de obicei, de parca in spitale nu ar trebui sa domneasca tot timpul o curatenie exemplara, si nu ca prin colibele de nesimtiti, cu raneala din an in Pasti.
De asemenea, Spitalul de Boli Infectioase din Brasov a pregatit doua saloane care pot primi eventualii bolnavi contaminati cu virusul gripei porcine.
Sa speram ca totul este doar un foc de paie si treaba se va linisti cat mai curand.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.