Pandemia mondială-Covid încă un pretext pentru îngrădirea libertăților și erodarea democrației

Pandemia mondială-Covid încă un pretext pentru îngrădirea libertăților și erodarea democrației

0 65

V-am spus-o și anul trecut, v-o spun și acum. Pandemia Covid va ma dura un an. Cel puțin un an. Indiferent de propaganda care încearcă să ne adoarmă fricile, că acuș-acuș e gata.
V-am mai spus-o, v-o mai spun și acum. Pandemia Covid este un pretext excelent pentru îngrădirea libertăților și erodarea democrației, transformarea statului într-un behemot autoritarian.
Libertatea de expresie? Un fleac. Un moft. Avem stare de alertă.
Abuzurile autorităților? Un fleac. Un moft. Avem stare de alertă. Libertatea de mișcare? Uitați de ea. Avem stare de alertă.
Libertatea de acțiune? Un fleac. Un moft. Stați în cotețele voastre. E stare de alertă.

Starea de alertă va fi prelungită de la o lună la alta, în mod viclean, parșiv, pînă o s-o considerăm noua normalitate. Va fi o stare de alertă constantă, pe termen indefinit, exact ca în „ volumul 1984”.
În spatele acestui paravan, abuzuri uriașe au fost, sînt și vor fi în continuare comise. Bani. Influență. Abuzuri. Nimeni nu va îndrăzni să zică nimic.
E stare de alertă. Ne mănîncă de vii Covid-ul și mai ales poliția gîndirii dacă îndrăznim să spunem ceva. V-am mai spus-o, v-o spun și acum.
În curînd vor introduce pașapoartele Covid. Lumea va fi împărțită în cetățeni mai egali decît alții și cetățeni mai căței, mai proști, mai slugi, mai sclavi. O să vă placă. Doamne, ce-o să vă placă.

Vorbim la anu’, pe vremea asta, să vă jupuiți pielea de pe ochi la profețiile lu’ Palada. Pînă atunci, o s-o ținem din criză în criză, din valul trei în valul patru în valul paișpe. În curînd pe micile ecrane, următoarea izolare, următoarea sperietură. În maxim două săptămîni.
Și pe urmă să vedeți la toamnă, prin noiembrie, cum înflorește din nou. V-am mai spus-o. V-o spun și acum. Nu mă credeți. Problema voastră. Ghinion.

PS: A, era să uit. Neapărat să purtați masca. Peste tot. Și în coșciug. Pentru că o veți purta toată viața de acum încolo. Get used. Noua normalitate. Botnița vizibilă. Să nu care cumva să fiți liberi și să o dați jos, că e vai de capu’ vostru. De-abia așteaptă Poliția să vă salte,
Poliția Gîndirii să vă demonizeze. Trebuie să fie un marker vizibil al conformismului și slugărelii. Hai, respirați adînc. I like the smell of mask in the morning. It smells like slavery.

Autor: Mirel Palada
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.