Până unde se va merge? Avem tratatul franco-german și „motorul franco-german” al...

Până unde se va merge? Avem tratatul franco-german și „motorul franco-german” al UE. Vom avea și un Parlament comun Franco-German…

0 277

Adunarea Națională franceză a aprobat înființarea unui parlament comun franco-german, care va uni cele doua state într-un singur parlament. Viitorul parlament franco-german va fi compus din 50 de deputați francezi și 50 de germani care se vor întâlni de două ori pe an pentru a discuta probleme de cooperare, prima întâlnire fiind așteptată să aibă loc pe 25 martie, când urmează să aibă loc inaugurarea oficială, informează Franceinfo.
Deși acest proiect despre care presa a scris încă de anul trecut a fost aprobat luni în Franța, Bundestagul german încă nu a votat propunerea considerată o modalitate de „aprofundare a cooperării” între cele două națiuni. Inițiativa vine după ce președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel au semnat la Aachen un nou tratat de cooperare, menit să sudeze și mai bine cele două state. Și care ar duce chiar la dispariția completă a frontierei dintre cele două țări.

Avem tratatul franco-german și „motorul franco-german” al UE. Vom avea și un Parlament comun Franco-German

Printre misiunile adunării parlamentare franco-germane se va număra vegherea asupra aplicării prevederilor Tratatului din 1963, încheiat la aproape 18 ani după prăbușirea fascismului. Acesta a avut ca prim efect înființarea Oficiului Franco-German pentru Tineret (OFAJ), însărcinat cu promovarea schimburilor între tineri. De asemenea, ea va trebui să „urmeze sfaturile miniștrilor franco-germani” și „să formuleze propuneri asupra oricărei probleme ce vizează relațiile franco-germane, pentru a ajunge la o convergență a legislațiilor” celor două țări. Această adunare parlamentară nu va putea „evident să ia decizii constrângătoare„ și „suveranitatea parlamentelor naționale nu va fi pusă în discuție”, a explicat Andreas Jung, parlamentar din partea Uniunii Creștin-Democrate în Bundestagul german.
Însă, ea trebuie să favorizeze dezbaterea între cele două parlamente, va putea iniția deliberări și permite găsirea unor „soluții comune”, a adăugat politicianul german. https://www.activenews.ro/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.