Pana in vara se va decide soarta CET-ului

Pana in vara se va decide soarta CET-ului

0 181

Intr-o saptamana, pe masa Consiliului Local trebuie sa ajunga un studiu al Institutului de Studii si Proiectari Energetice, comandat de municipalitate, care sa contina criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca cel care va fi ales pentru a investi in modernizarea si eficientizarea Centralei Electrice de Termoficare a Brasovului.


Studiul va fi inaintat spre avizare Asociatiei Producatorilor de Energie din Romania (COGEN) si Ministerului Administratiei si Internelor.


In prezent exista cinci ofertanti straini, care au avansat tehnologii diferite, de aceea trebuie studiata minutios fiecare oferta in parte. «Trebuie sa ne oprim la cel care are cea mai buna oferta pentru oras. Pana in vara vrem sa stim exact ce vom face la CET”, spune primarul George Scripcaru.


Dupa ce va fi aleasa solutia tehnica optima, trebuie decis si asupra locului de amplasare a statiei de sortare a deseurilor menajere, detinuta de firma Urban. Probabil tot in curtea CET, pentru ca deseurile ar putea fi utilizate pentru producerea de energie termica.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.