Oscior guvernamental aruncat javrelor din Parlament

Oscior guvernamental aruncat javrelor din Parlament

0 65

O stire uluitoare bantuie prin mass-media autohtona: Guvernul Boc ofera cate 70.000 de euro din bugetul pe 2010 pentru colegiile parlamentarilor care sustin Guvernul in ceea ce, aberrant, proiecteaza el.
Decizia a fost luata de conducerea PD-L in sedinta din 21 decembrie si a fost reconfirmata la reuniunea Biroul Permanent National de luni, insa premierul Emil Boc a tinut sa faca precizari suplimentare, ca de aia este papagal.
Astfel, cu toata criza si lipsa banilor si imprumuturilor uriase, parlamentarii PD-L si toti cei care sustin guvernul vor primi, in acest an, pentru colegiul lor, cate aproximativ 70.000 de euro din bugetul de stat, care vor fi alocati pentru constructia si repararea de scoli, drumuri si biserici. Banii vor fi dati sub forma de amendamente acceptate la proiectul de buget, cand acesta va fi dezbatut de Parlament. Boc a precizat ca nu toate amendamentele vor fi acceptate pe loc, caci prea ar bate la ochi. Se poate si mai incolo.
Motivarea?
Surse din PD-L au declarat ca Boc le-a spus liderilor democrat-liberali ca bugetul nu poate sustine aceasta suma de aproape 17 milioane de euro. Mai mult, aceasta masura nu ar fi privita cu ochi buni de catre reprezentantii Fondului Monetar International. Dar se va gasi ea metoda de aplicare, asa, mai de dupa visinul in flori de primavera sau cu rodul in parg.

Premierul Boc urmeaza sa stabileasca si cu UDMR, grupul minoritatilor si cel al independentilor cati dintre parlamentari vor primi cele 2,8 miliarde de lei vechi pentru colegiile lor acum si cati prin viitorul HG. Guvernul va trebui sa faca astfel rost de 16,8 milioane de euro pentru a calma nemultumirile parlamentarilor si a se asigura ca bugetul va trece fara mari probleme.

Oare schema asta nu se cheama mituire? Nu intra la coruptie? De ce nu se autosesizeaza cei in drept, care altadata, pentru un metro de caltabosi – nu ca as fi de accord cu gestul – au stiut sa faca mare tam-tam?
Oricum, halal de tara cu asemenea conducatori si asemenea justitie!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.