Orban vrea taxa de autostrada

Orban vrea taxa de autostrada

0 177

Intentia lui Radu Berceanu de a institui taxa pe autostrazi este impartasita si de succesorul sau de la sefia Transporturilor, Ludovic Orban. Saptamana viitoare, Ministerul Transporturilor va propune Guvernului un memorandum privind introducerea taxei de autostrada, Executivul urmand sa decida daca va lansa o astfel de taxa in cazul soselelor aflate in executie pentru care finantarea nu este asigurata integral. Pentru ca nu exista fonduri bugetare pentru autostrazi, explica Ludovic Orban.


Ministrul a declarat ca exista doua modalitati de taxare. Una dintre acestea vizeaza introducerea unei taxe de autostrada, iar cea de-a doua are in vedere asigurarea finantarii de catre constructor, urmand ca acesta sa recupereze fondurile investite de la bugetul de stat, pe o perioada de 15-20 de ani.


Daca va instituita taxa, aceasta se va stabili in functie de nivelul traficului, costurile autostrazii si de venitul minim. Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, spunea ca un nivel de cinci euro pentru o suta de kilometri este suportabil.


?


Potrivit oficialului, proiectele de constructie de autostrazi ar fi mult intarziate daca lucrarile vor continua cu fonduri asigurate exclusiv de la buget. Orban a mai spus ca va initia „de urgenta” procedurile de concesionare a tuturor sectoarelor de autostrada care nu au asigurata finantarea.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.