Opozitia exista? Da! Dar este ocupata cu organizarea Uniunii!

Opozitia exista?
Da! Dar este ocupata cu organizarea Uniunii!

0 104

Opozitia trece cu tavalugul peste toate contrele ce vin din interiorul propriilor formatiuni politice, afisand in permanenta, pentru cetateni si Putere unitate si coeziune in ce face. Sunt aproape gata cu Programul economic, si-au fixat data cand vor merge la Tribunal pentru “cununie” si mai nou lucreaza de zor la liste.
Victor Ponta, a declarat dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD, ca, in vederea desemnarii candidatilor Uniunii Social Liberale pentru alegerile locale din 2012, va exista un singur sondaj comun “impartit in doua doar ca baza de date”.

“Exista un sondaj comun impartit in doua doar ca baza de date. Costurile sunt suportate de ambele partide – PSD si PNL-PC. (…) Si PSD si ACD, in toate sondajele pentru Consiliile Judetene si primariile municipii de judet isi vor desemna o persoana sau chiar doua care trebuie sa intre in cercetarea sociologica. Candidati vor fi atunci cand ii desemnam, ceea ce se intampla abia in toamna. Voi sustine orice candidat pe care il desemnam impreuna, in cadrul USL”, a afirmat Ponta.
El a precizat ca nu au fost deocamdata estimate costurile in privinta costurilor sondajelor de opinie care vor fi realizate pentru desemnarea candidatilor la alegerile locale.

Paritatea politica – sacrificarea baronetului din cele doua partide
Intrebat daca prevederea din protocolul de constituire a USL, referitoare la impartirea candidaturilor intre PSD si ACD, respectiv 21 de candidaturi din partea social-democratilor si 20 din partea PNL-PC este fixa, indiferent de rezultatul sondajelor, Ponta a explicat ca se doreste o paritate politica. “Se doreste o paritate politica, a fost conditia pe care PSD a acceptat-o, dar, in acelasi timp, se tine cont de dorinta electoratului”, a aratat el.
Potrivit liderului PSD, nu va fi pus un candidat “doar ca sa iasa un numar fix”, daca oamenii doresc altceva. “Asta tine de negocierea interna a USL. Nu o sa fie una usoara, dar o sa fie una care se va finaliza cu succes”, a mentionat liderul social-democrat.
Victor Ponta a calificat drept false anumite informatii aparute in mass-media, potrivit carora PNL si PC ar dori sa-si impuna candidatii in teritoriu, fapt care ar pune o problema protocolului care sta la baza constituirii USL.
‘”-a fost nici o nominalizare. La momentul la care vom face nominalizari, evident ca vor fi si persoane care vor fi nemultumite, dar asta se intampla. Chiar si cand era doar PSD sau PNL singur. Deocamdata, nu exista asemenea suparari. USL nu a fost construit pentru proiecte personale, nici macar pentru proiectul personal al lui Crin Antonescu sau al lui Victor Ponta, ci a fost construit pentru un proiect national, iar criteriul obiectiv de desemnare a candidatilor nu este cel pe care il doreste PSD sau PNL, ci al candidatilor care sunt doriti de catre oamenii care voteaza este criteriul acceptat si dorit si pana la urma impus pentru toata lumea”, a mai spus Ponta.
El a mai spus ca nimeni din PSD nu a solicitat renegocierea protocolului USL.

Fiecare partid cu “sondorii” lui
La randul sau, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a explicat ca vor exista doua institutii sociologice de sondare a opiniei publice din partea fiecarei formatiuni – PSD si PNL-PC – care vor fi impartite la randul lor pe judete, iar la nivelul fiecarui judet vor lucra la randul lor doua institutii sociologice, una de la social-democrati si una de la ACD, care vor realiza sondaje incrucisate.
Dragnea a mai spus ca organizatiile judetene ale PSD, PC si PNL au termen pana pe data 15 iulie sa finalizeze sondajele de opinie cu posibilii candidati pentru alegerile din 2012.
Lupta surda dintre cele doua partide pentru locurile eligibile de pe liste tine de interesele meschine a liderilor locali. Pana la aceasta ora nimeni nu se uita decat la modul in care sa-si pacaleasca partenerul, nu se vorbeste de programe locale, de proiecte comune ale celor trei partide puse in slujba cetatenilor.
Atat Ponta cat si Antonescu sunt depasiti de ce se intampla la nivel local si judetean, lasand de cele mai multe ori doar timpul sa rezolve problemele.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.