Oportunitati de finantare oferite de P.O.S.

Oportunitati de finantare oferite de P.O.S.

0 125

APM Brasov informeaza potentialii beneficiari despre Programul Operational Sectorial – POS, prin care se vor finanta acele proiecte viabile care raspund obiectivelor programului.


Incepand din iunie 2007, „Romania va putea primi de la Comisia Europeana peste un miliard de euro din cele 4,5 miliarde cat reprezinta finantarea nerambursabila pentru proiectele prioritare cuprinse in Programul Operational Sectorial Mediu”, a precizat ministrul mediului si gospodaririi apelor Sulfina Barbu.


POS Mediu a fost trimis la Comisia Europeana care a acceptat deja scrisoarea, urmand ca aprobarea finala sa fie data in perioada mai-iunie. Cei mai multi bani vor veni pentru programe de infrastructura si management al apei – 2,7 miliarde euro, 882 milioane euro pentru gestionarea deseurilor, 229 milioane euro pentru termoficarea oraselor, 171 milioane de euro pentru managementul naturii, 270 milioane euro pentru dezvoltarea si reabilitarea infrastructurii zonei costiere.


?


Criterii de selectie


Criteriile esentiale, conditiile si documentele necesare pentru accesul la finantare vor fi detaliate in apelul de proiecte si in documentele conexe, inclusiv ghidul pentru solicitanti. Categoriile care pot beneficia de sustinere din POS sunt identificate ca beneficiari. APM Brasov instiinteaza ca beneficiari pot fi firme publice sau private care deruleaza proiecte individuale si primesc ajutor public, iar proiecte eligibile sunt cele care raspund obiectivelor operatiunii.


Finantarile prin POS Mediu au tinut seama de nevoile reale ale aplicarii normelor europene de mediu, suma necesara pentru atingerea obiectivelor de mediu pana in 2018 fiind mult mai mare. Pentru toti cei interesati si care indeplinesc conditiile necesare, APM Brasov le sta la dispozitie cu date suplimentare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.