Operatiunea anti-monstru a fost demarata in Delta Dunarii

Operatiunea anti-monstru a fost demarata in Delta Dunarii

0 85

Prin amplasarea a aproximativ 50 de bannere in sapte localitati si pe cinci nave de pasageri, Salvati Delta isi propune sa continue activitatea de constientizare a locuitorilor din Delta Dunarii si a turistilor despre importanta acestei zone unice.
Mesajele transmise de bannere se refera la braconaj, gunoaie si pescuit, cele mai grave probleme cu care se confrunta Delta Dunarii.
Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Korodi Attila, Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Paul Cononov, Presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, Gheorghe Stefan, Presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Liviu Mihaiu, si alti prieteni ai Deltei s-au alaturat ceremoniei pentru a sarbatori pentru prima data Ziua Deltei Dunarii. Liviu Mihaiu a ”lansat la apa” bannerele si campania ”Operatiunea anti-monstru’” cu ajutorul unei sampanii lovite de nava Vrancea, una dintre purtatoarele sloganelor campaniei prin Delta. In acest timp, un avion a survolat portul Tulcea, purtand mesajul ”Operatiunea anti-monstru’: stop braconajului in Delta!”.
“Legea vanatorii este o prioritate pentru MMDD in aceasta toamna. Vrem ca pana in luna septembrie discutiile sa se finalizeze si legea sa se aplice, astfel incat ariile naturale sa fie, intr-adevar, protejate. In paralel vom continua controalele in Delta, deoarece se dovedeste ca dau rezultate. Numai saptamana trecuta, in urma unei actiuni a Garzii de Mediu si a politiei, intr-o singura noapte, s-au capturat 3.200 m plasa monofilament, 160 kg peste si s-au intocmit trei dosare penale”, a declarat ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Korodi Attila.
“Ca sa faci educatie, e nevoie de comunicare: cel mai adesea comunicare directa, de multe ori e necesara amenda, iar uneori chiar puscaria, ca forma extrema de educatie. Din pacate, Delta sufera din cauza lipsei educatiei, iar cei care ar trebui sa faca ordine, dau dovada de o impotenta sora cu orbirea. Noi, cei de la Salvati Delta, nu ne putem substitui institutiilor, dar vrem macar sa-i facem mai putin nepasatori”, a declarat Costel Popa, directorul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.