Onoarea liberalilor locali e la Curtea de arbitraj

Onoarea liberalilor locali e la Curtea de arbitraj

0 208

Liberalii brasoveni au mult de-a face cu onoarea. Situatia ar fi de-a dreptul onoranta daca nu s-ar referi mai ales la membrii exclusi din randurile partidului. Ei sunt cei care se preteaza cu deosebire la aceasta calitate. Nu oricum, ci prin Curtea de onoare si arbitraj. Acolo unde se vor judeca contestatiile depuse de trei din cei cinci consilieri locali PNL, impotriva deciziilor conducerii filialei liberale locale.
Primii care simteau pe pielea lor rigorile politicii liberale de cadre de la Brasov erau Gabriela Urse si Radu Jica, alesi consilieri locali pe listele PNL si exclusi din partid in primavara acestui an. Lor li s-a alaturat de curand consilierul local liberal Gheorghe Tanase, caruia i s-a imputat ca deruleaza prin firmele sale prea multe afaceri cu Primaria Brasov. Mazilirile au urmat un tipic liberal brevetat la Brasov: toti trei au fost exclusi in timp ce se aflau in concediu.
Tanase a aflat din presa ca a fost exclus din partid, imediat dupa ce revenea din concediu, in urma cu vreo doua saptamani. De cateva zile i-a fost inmanata si decizia scrisa de excludere, care nu continea insa nicio motivatie. Pe care a aflat-o ulterior, cand partidul i-a comunicat prin metode specifice ca nu este multumit de prestatia sa din Consiliul Local Brasov, unde nu il combate suficient pe primarul George Scripcaru.
E drept ca Tanase a avut ocazia sa-si linga ranile excluderii la televizor si in presa, unde s-a disculpat de invinuirile de incompetenta politica pe care i le aduce partidul care tocmai l-a ejectat.
Daca nici la Curtea de onoare si arbitraj nu i se va face dreptate, soarta lui Tanase e pecetluita. Nu insa si locul sau in CL, acolo unde jinduiesc sa intre inca de la inceperea mandatului actual fostul ojepecist Iulian Mara si vesnicul aspirant la un fotoliu de consilier, Vasile Bran.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.