OMUL CARE A MERS PE TAMISA!

OMUL CARE A MERS PE TAMISA!

0 94
Într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului „Weekend Adevărul“, magicianul britanic Steven Frayne, în vârstă de 30 de ani, a vorbit despre cum se vede magia de partea lui. Protagonistul emisiunii „Dynamo ÅŸi magia imposibilului“, de pe Discovery, a ÅŸtiut drumul magic pe care urma să o ia încă de la vârsta de 7 ani, când a văzut primul truc. Astăzi este cunoscut drept „magicianul care a mers pe apă“, cel care a introdus elemente de dans ÅŸi hip hop în magia sa, dar mai ales magicianul care poate oricând apărea lângă tine pe stradă, gata să te uimească. Vrea să vină cât mai curând în România ÅŸi să facă ce ÅŸtie el mai bine: să-i uimească până ÅŸi pe cei mai sceptici.
„Weekend Adevărul“: Printr-o analogie simplistă, medicul ajută oamenii să se simtă mai bine când sunt bolnavi, profesorul îi învaţă când nu cunosc. Tu eÅŸti magician.
Ce au oamenii de câÅŸtigat? Steven Frayne: Cred că prin magia mea reuÅŸesc să-i fac pe oameni să se minuneze. Capătă o perspectivă diferită asupra lumii ÅŸi adesea reuÅŸesc să zâmbească. E incredibil să faci pe cineva să zâmbească, să râdă, să spună: „Uau!“. O asemenea experienţă poate schimba starea de spirit oricui. Cred că pot să le ofer oamenilor un moment de fericire. Tuturor ne place să fim fericiÅ£i, nu ? Tuturor ne place să zâmbim.AÅŸ vrea să reuÅŸesc să fac oamenii din toată lumea să zâmbească. Să răspândesc magia mea în întreaga lume. Când o persoană are o zi mai proastă, să fac un număr de magie cu care să o determin să zâmbească ÅŸi să uite o clipă de probleme. Mi se pare uimitor că pot face asta oriunde mă duc. Åži am o ambiÅ£ie uriaşă: aceea de a face numere de magie în fiecare Å£ară din lume.
 
Cât de greu Å£i-a fost să faci numărul cu mersul pe apă?
Cu ani în urmă, când eram mic, doi tipi pe nume Sonny ÅŸi Dean obiÅŸnuiau să mă arunce într-un lac artificial din apropierea casei în care mi-am petrecut copilăria. Tu ai vreun asemenea lac prin preajmă? Åžtii ce înseamnă? E un lac creat de om, amenajat într-un parc. Åži băieÅ£ii ăştia mă tot aruncau în lac, încă de pe vremea când nu ÅŸtiam să înot. De atunci îmi doream să fiu în stare să merg pe apă. Iar asta se întâmpla când aveam vreo 9 sau 10 ani. Însă abia în 2011 am reuÅŸit să îmi îndeplinesc acest vis. Dar trebuie să spun că m-am gândit la el vreo 15 ani din viaÅ£a mea…
PoÅ£i spune că te-ai pregătit pentru acest număr timp de 15 ani? Da. Ideea mi-a venit când eram mic, dar n-aÅŸ fi crezut niciodată că o să-mi reuÅŸească ÅŸi în realitate. Dintotdeauna am avut această ambiÅ£ie, mi-am dorit să pot merge pe apă, dar… Oricum, când am decis s-o fac, mi-am zis că vreau să merg pe cel mai cunoscut râu din Anglia, adică pe Tamisa. În timp ce mergeam pe apă, s-a produs o întreagă nebunie. Când am pus primul picior pe suprafaÅ£a apei, abia dacă se uitau la mine vreo 20 de oameni, dar când am ajuns la mijlocul râului se adunaseră deja cam 2.000 de persoane care mă urmăreau. Nu puteam să aud ce spuneau oamenii, fiindcă erau foarte departe, dar am simÅ£it toată acea energie înconjurându-mă. Îmi mai amintesc că pe lângă mine a trecut un fel de feribot de pe care se auzea o melodie cu Michael Jackson ÅŸi cineva mi-a strigat ceva de genul: „Mergi ca Michael Jackson pe apă!“ Eram în mijlocul râului ÅŸi cineva mă punea să imit Moonwalk al lui Michael Jackson. Asta este magie!
ViaÅ£a tânărului magician
  • 17 decembrie 1982: s-a născut Steven Frayne în Bradford, Anglia.
  • A început să facă magie în Delph Hill ÅŸi Holme Wood, două cartiere ale oraÅŸului.
  • Pe 25 iunie 2011 a fost fotografiat în timp ce părea să păşească pe apă, traversând Tamisa în faÅ£a Palatului Westminster, în cadrul campaniei de promovare a emisiunii sale, „Dynamo ÅŸi magia imposibilului“.
  • 23 octombrie 2011, Dynamo a anunÅ£at că a devenit membru al unei societăţi a magicienilor cunoscute sub denumirea de „The Magic Circle“.
  • 5 iulie 2012, Dynamo a fost promovat de societatea magicienilor „The Magic Circle“ la rangul de „Associate of the Inner Magic Circle“ cu „Silver Star for Performance“.
  • 2012: „Dynamo ÅŸi magia imposibilului“ a câÅŸtigat premiul pentru „Cel mai bun program de divertisment“ în cadrul Broadcast Awards.

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.