Omicron a devenit mai rezistent în ceea ce priveşte capacitatea de a...

Omicron a devenit mai rezistent în ceea ce priveşte capacitatea de a evita imunitatea dobândită prin vaccinare

0 50

Concluzie șocantă a unui studiu realizat de o echipă de cercetători danezi: virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte mai rapid în prezent, prin varianta Omicron, pentru că a devenit mai rezistent în ceea ce priveşte capacitatea de a evita imunitatea dobândită prin vaccinare (!).

Potrivit studiului, la persoanele nevaccinate contagiunea e relativ stabilă (o creștere de 1,17 la Omicron față de Delta), în timp ce la persoanele vaccinate crește de 2,7 ori iar la persoanele cu rapel (booster) de 3,6 ori!
Concluzia raportului e tulburătoare (citez): „Descoperirile noastre confirmă că răspândirea rapidă a COV Omicron poate fi atribuită în primul rând evazivității imune, mai degrabă decât unei creșteri inerente a transmisibilității de bază.”

Cu alte cuvinte, nu Omicron e mai contagios, ci imunitatea, din cauza vaccinării, e mai slabă.
Asta explică de ce numărul de îmbolnăviri, prin varianta Omicron, a crescut exponențial în țările cu procent ridicat de vaccinați.
Concluziile studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga, Biroul pentru Statistică din Danemarca şi Statens Serum Institut (SSI) le puteți găsi aici: https://www.medrxiv.org/con…/10.1101/2021.12.27.21268278v1

Varujan Vosganian
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.