Olli Rehn ne cere sa nu mutilam Legea ANI

Olli Rehn ne cere sa nu mutilam Legea ANI

0 235

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, vineri, ca a primit o scrisoare din partea comisarului european pentru Extindere, Olli Rehn, in care?i se cere sa intervina in dezbaterea din Senat a Legii ANI, astfel incat legea sa fie adoptata in varianta initiala, nu in cea in care a fost adoptata de Camera Deputatilor, cu modificari de fond care aproape anihileaza rolul acestei institutii. Va reamintim ca acest poiect de lege a fost pur si simplu maltratat de catre parlamentari, care pentru a se proteja de efectele ulterioare, prin modificarile aduse, facea ca ?legea sa fie doar de decor.


In Camera Deputatilor s-a respins prevederea ca inspectorii ANI sa poata avea acces la toate informatiile, inclusiv cele pastrate confidentiale prin secretul bancar.


De asemenea, in varianta deputatilor ANI este sub control parlamentar, ceea ce provoaca nemultumirea Comisiei europene.


Tariceanu a precizat ca nu se poate amesteca in activitatea si deciziile Senatului, dar a promis ca va discuta in februarie, cand se va relua activitatea legislativului ?cu senatorii liberali si democrati despre promovarea legii in forma in care a fost propusa de Guvern.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.