Olimpiada la limba romana, accesibila elevilor din Spania si Italia

Olimpiada la limba romana, accesibila elevilor din Spania si Italia

0 98

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a aprobat, recent, participarea celor mai buni elevi romani din scolile din Spania si Italia in care se desfasoara proiectul? MECT – Curs optional de limba, cultura si civilizatie romaneasca, la etapa nationala a Olimpiadei de limba si literatura romana pentru gimnaziu.


„Conform Metodologiei de organizare si desfasurare, inscrierea elevilor romani din Spania si Italia in competitie va motiva mai mult activitatea elevilor si ar putea deveni un mijloc de stimulare a profesorilor implicati in derularea proiectului. Participarea la concurs a elevilor din Spania si Italia, alaturi de colegii lor din tara, va asigura legatura afectiva in cadrul generatiei, schimbul de idei, cultivarea limbii romane ca limba de comunicare in spatiul romanesc si european, comunicarea corecta si expresiva in limba romana”, se arata intr-un comunicat de presa emis de MECT.


?


Subiecte trimise pe mail


Subiectele vor fi transmise profesorilor, prin e-mail, cu ajutorul Institutului Limbii Romane. Pentru elevii care doresc sa participe, concursul va avea loc la nivelul fiecarei scoli in care predau. Lucrarile vor fi scanate si vor fi trimise prin e-mail. Evaluarea lucrarilor va fi realizata de catre membrii Comisiei centrale, coordonati de catre inspectorul general de specialitate din MECT. Din fiecare tara nominalizata, vor participa, la etapa nationala din Romania, primii doi elevi, in ordinea valorica a punctajelor obtinute. Acestia vor fi insotiti de cate un profesor. Pentru Spania si Italia, lista cu elevii selectati si cu nominalizarea profesorului insotitor va fi transmisa, prin intermediul Institutului Limbii Romane, in cursul lunii decembrie 2007. Rezultatele elevilor romani din Spania si Italia vor fi indicatori de evaluare a performantelor profesorilor.


Cursul de limba, cultura si civilizatie romaneasca – curs optional extracurricular – pentru elevii romani din Spania si Italia isi propune sa favorizeze elevilor contactul cu limba, cultura si civilizatia romaneasca, in scopul exersarii si imbunatatirii comunicarii in limba materna, a interiorizarii valorilor culturii si civilizatiei romanesti si a dezvoltarii identitatii proprii in contextul valorilor europene.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.