„Olimpia”, o baza sportiva de nivel european

„Olimpia”, o baza sportiva de nivel european

0 138

Investitia de la «Olimpia» va intregi practic zona istorica a Brasovului. Ne mai raman cateva obiective de realizat. Vrem sa terminam complexul Agrement, care nu este un monument, dar face parte din zona istorica, si Bastionul Postavarilor, pe care il amenajam in interior. Licitatia pentru acest obiectiv? afost realizata. De asemenea, vom reabilita cladirea de la «Olimpia», una foarte valoroasa, care dateaza din 1894 si care a fost construita pentru asociatia saseasca de patinaj. Cu acestea, eu zic ca reusim sa aducem zidurile Brasovului si monumentele istorice ale orasului la cel mai ridicat nivel din tara. In opinia mea, depasim calitativ ceea ce s-a facut la Sibiu. Regret, totusi, ca toate aceste realizari nu sunt destul de mediatizate. (…)Baza sportiva „Olimpia” este pregatita sa-i primeasca pe campionii tenisului, fie ei romani sau straini. Tribuna cu aproape o mie de locuri este gata, la fel si un nou teren care se adauga celor patru deja existente. Nu mai ramane decat ca jucatorii sa-si masoare fortele pe arena centrala a complexului. Constructorii au finalizat si anexele, respectiv vestiarele, grupurile sanitare pentru jucatori si o terasa unde orice doritor se va putea racori si va putea urmari schimburile de mingi. Inaugurarea oficiala a arenei a avut loc prin organizarea unui meci demonstrativ intre presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, si ex-vicepresedintele CJ Marian Rasaliu. In joc au intrat si tenismenii Victor Ionita si Victor Crivoi – ambii, membri ai lotului de Cupa Davis al Romaniei. La eveniment au luat parte Dumitru Haradau, vicepresedinte si director general al Federatiei Romane de Tenis, dar si Razvan Sabau, acesta din urma fiind si cel mai nou membru al sectiei de tenis de la „Olimpia”. Aristotel Cancescu este convins ca odata cu finalizarea lucrarilor de reabilitare, terenurile de tenis si arena in sine sunt pregatite sa gazduiasca orice turneu ATP, conditiile de aici fiind foarte bune, competitive cu cele din strainatate. „Am creat o baza sportiva care este la nivel european, si acest lucru nu-l spun doar eu, ci mi l-a confirmat inclusiv domnul Dumitru Haradau, care banuiesc ca a vazut toate marile terenuri de tenis din lume. Este, cu siguranta, una dintre cele mai reusite baze sportive din Europa”, a mentionat presedintele Consiliului Judetean.
Tenis pentru toti brasovenii


De facilitatile acestei baze de tenis se vor putea bucura, in egala masura, brasovenii amatori ai acestui sport, jucatorii in devenire si profesionistii. Terenurile de la „Olimpia” pot fi inchiriate de orice doritor cu suma de 30 de lei pe ora. Exista posibilitatea inchirierii pe o perioada mai lunga, caz in care costul scade la 25 de lei pe ora. „Exista persoane care au abonament de doua ore pe saptamana, pe tot parcursul verii. Avem pe cineva care inchiriaza in fiecare marti, de la 8.00 la 10.00, toate terenurile. Sunt diferite tipuri de abonamente si cert este ca in proportie de 95% toate terenurile le avem ocupate zi de zi. De luni pana vineri nu cred sa mai existe patru ore disponibile pe un teren. Sambata si duminica mai sunt cateva ore. Cel mai mult se joaca in timpul saptamanii, de dimineata pana seara”,Bogdan Motoc, a spus presedintele Clubului Sportiv „Societatea de Patinaj”. La baza „Olimpia” vor continua sa se antreneze si jucatorii brasoveni legitimati la cluburi care au sectii de tenis si tot aici va avea loc cel mai important eveniment sportiv de anvergura internationala gazduit de Brasov – turneul Challenger, care in acest an va ajunge la cea de-a 12-a editie. Competitia este inclusa in calendarul Federatiei Internationale de Tenis, confera participantilor puncte ATP si este a doua ca valoare organizata in Romania, ea precedand Openul de la Bucuresti.
Brasovul, pol al tenisului, alaturi de Bucuresti


Trebuie spus ca de-a lungul vremii, Brasovul si-a castigat un loc de frunte in peisajul tenisului romanesc, loc pe care are toate sansele sa si-l consolideze. Din aceasta toamna, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, se va infiinta o clasa speciala de tenis in cadrul Liceului cu Program Sportiv Brasov, care va purta numele marelui campion Ilie Nastase. „Brasovul a fost dintotdeauna un pol al tenisului, alaturi de Bucuresti. La Brasov s-au format tenismeni de valoare, in primul rand Ion Tiriac, dar si Iosif Kerekes, fratii Traian si Viorel Marcu, Gabriel Neacsu, Codin Dumitrescu, Felicia Bucur Stan sau Camelia Chiriac. Si nu trebuie uitat nici Ionel Racovita, antrenorul emerit prin mana caruia au trecut toti marii jucatori pe care i-a dat Brasovul. Cu siguranta, dupa toate modernizarile pe care le-am facut la «Olimpia», Brasovul isi va consolida pozitia de a doua forta in tenisul national”, a mai spus seful administratiei judetene, Aristotel Cancescu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.