Oficiali din Rusia susțin că SUA e direct implicată în războiul din...

Oficiali din Rusia susțin că SUA e direct implicată în războiul din Ucraina

0 416

Oficiali din Rusia au declarat marți, 2 august, că SUA, cea mai mare putere militară a lumii, a fost direct implicată în conflictul din Ucraina, deoarece spionii americani aprobă și coordonează atacurile ucrainene cu rachete asupra forțelor ruseşti.  
Conform Reutersm invadarea Ucrainei de către Rusia a declanșat cea mai gravă criză în relațiile dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, când mulți oameni se temeau că lumea este în pragul războiului nuclear. Ministerul rus al Apărării, condus de un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a transmis că Vadim Skibiţki, comandantul adjunct al serviciilor militare de informaţii ale Ucrainei, a recunoscut pentru ziarul Telegraph că Washingtonul coordonează atacurile cu rachete HIMARS.  
Toate acestea demonstrează fără urmă de îndoială că Washingtonul, în contradicţie cu afirmaţiile Casei Albe și Pentagonului, este direct implicat în conflictul din Ucraina”, a comunicat Ministerul Apărării.  
Președintele american Joe Biden a spus că dorește ca Ucraina să învingă Rusia și a furnizat arme în valoare de miliarde de dolari administraţiei de la Kiev, dar oficialii americani nu doresc o confruntare directă între soldații americani și ruși. Conducerea din Rusia a declarat că Administrația Biden este responsabilă pentru atacurile cu rachete asupra țintelor civile din zonele controlate de forțele susținute de Rusia din estul Ucrainei.  
Administrația Biden este direct responsabilă pentru toate atacurile cu rachete aprobate de Kyiv asupra zonelor rezidențiale și a infrastructurii civile din zonele populate din Donbas și din alte regiuni, care au provocat victime în masă în rândul civililor”, a comunicat Ministerul Apărării.  
Rusia și Occidentul se referă foarte diferit la conflictul din Ucraina. Vladimir Putin îl numește o „operațiune militară specială” menită să prevină ceea ce spune el este o încercare occidentală de a folosi Ucraina pentru a amenința Rusia și să protejeze populaţia rusofonă de persecuțiile naționaliștilor periculoși din Ucraina.  
Liderul de la Kremlin, în vârstă de 69 de ani, consideră tot mai mult conflictul ca pe o bătălie existențială cu Occidentul, al cărei rezultat va remodela ordinea politică globală. Administraţia de la Kyiv și susținătorii săi occidentali afirmă că pretențiile dlui Putin sunt lipsite de temei și că nu există nicio justificare pentru a duce un război neprovocat împotriva unui stat suveran ale cărui granițe le-a recunoscut Rusia.  
Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu (in foto stg.), care îşi petrece uneori vacanţele cu Vladimir Putin, a declarat că operaţiunea din Ucraina decurge conform planificării, cu forţele ruseşti şi cele susţinute de Rusia respingând forţele ucrainene din regiunea estică Doneţk.  

sergiu-stet

După ce am preluat controlul asupra teritoriului republicii populare Luhansk, republica populară Doneţk este eliberată conform planului”, le-a spus dl Şoigu principalilor generali. El a mai spus că localităţile Hrihorivka, Berestove, Striapivka, Pokrovske, Semihira și Novoluhanske au fost ocupate recent, o dată cu cea mai mare centrală termică din Europa.  
Nici Rusia, nici Ucraina nu-și dezvăluie pierderile în lupte. Serviciile de informații americane estimează că aproximativ 15.000 de ruși au fost uciși până acum în Ucraina – egal cu numărul total al morților sovietici în timpul ocupației Afganistanului de către Rusia în perioada 1979-1989.  
Pierderile ucrainene sunt probabil puțin mai mici decât atât, consideră serviciile de informații americane, potrivit estimărilor SUA. Nici Ucraina, nici Rusia nu au dat estimări detaliate ale propriilor pierderi.

Moscova admite posibilitatea ruperii relațiilor diplomatice cu SUA
Rusia este pregătită pentru orice evoluție a situației cu Statele Unite ale Americii, dacă Washingtonul va decide să rupă relațiile diplomatice, Moscova va supraviețui acestei situaţii, a declarat purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă de marți, 2 august, comentând apelul din Senatul SUA de a declara Rusia drept un stat sponsor al terorismului, transmite agenția TASS.  
„Legislatorii americani, inclusiv speakerul, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Nancy Pelosi, trecând prin întregul instrumentar al sancțiunilor disponibile în febra antirusă, care, în general, s-a dovedit a fi ineficient, se pare că au început deja să dezvolte, în opinia lor, o armă puternică, cum ar fi declararea Moscovei, aşa cum spun ei, drept sponsor al terorismului. (…)
Ei trebuie să știe: suntem pregătiți pentru orice evoluţie a situației, iar dacă Washingtonul decide să întrerupă complet cooperarea cu Moscova, vom supraviețui”,
a spus diplomatul rus.  
Maria Zaharova a subliniat că rezultatul logic al unui astfel de pas ar putea fi o ruptură a relațiilor diplomatice, „după care Washingtonul riscă să treacă în cele din urmă de punctul fără întoarcere, cu toate consecințele care decurg„.   Potrivit afirmaţiilor sale, SUA nu sunt capabile să reprime regimurile pe care americanii le numesc teroriste. Amintim că la 27 iulie, Senatul SUA a adoptat o rezoluție prin care cere Departamentului de Stat să recunoască Rusia drept stat sponsor al terorismului.  
În document, drept motiv al deciziei corespunzătoare sunt menţionate evenimentele din Cecenia, Georgia, Siria și Ucraina. Anterior, un apel la adresa Washingtonului de a include Rusia pe listă a fost făcut de Kyiv.   Lista sponsorilor terorismului poate include state care, în opinia Washingtonului, „au susținut, în mod repetat, acte de terorism internațional”.
Pe 28 iulie, un grup de congresmeni și-au anunțat intenția de a depune un document similar spre examinare la Camera Reprezentanților.

Sursa: RRA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.