Oficial și declarativ suntem informați că sub nicio formă nu se va...

Oficial și declarativ suntem informați că sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar!! Așa să fie!

0 75

Se pare că Guvernul OrBan este forțat să nu anuleze efortul copiilor si să nu anuleze lunile de școală efectuate. Elevii vor rămâne acasă cel puțin până la finalul stării de urgență, adică cel puțin până la jumătatea lunii mai. Ministrul Anisie a exclus varianta înghețării anului școlar, iar în privința evaluării naționale și a bacalaureatului, Anisie a spus că va anunța soluțiile în cursul acestei săptămâni.

Ministrul Educației a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanța de primăvară, elevii vor continua să învețe de acasă până cel puțin în 16 mai, când expiră starea de urgență în România.

Monica Anisie, după prelungirea stării de urgență în România: ​Elevii vor rămâne acasă cel puțin până la jumătatea lunii mai

”Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă”, a afirmat Monica Anisie.
Ea a precizat că momentul redeschiderii școlilorva fi decis de către Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență.
Ministrul Educației a mai spus că în cursul acestei săptămâni va anunța măsurile pe care le va lua în privința examenelor naționale și a desfășurării acestora.

”Noi ne uităm și la ce au făcut celelalte țări. Sunt însă foarte multe țări – Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu- care nu au luat încă nicio decizie. Săptămâna aceasta vom anunța soluțiile la care ne gândim și pe care le luăm și în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar”, a mai declarat Monica Anisie.

Vă reamintim că în România, școlile sunt închise din 11 martie.
La nivel european săptămâna viitoare va avea o întâlnire online cu toți miniștri ai Educației din țările Uniunii Europene, care vor discuta soluțiile și măsurile care se impun.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.