Odaie cu lumina lina la Castelul Bran

Odaie cu lumina lina la Castelul Bran

0 83
O incapere din apartamentul Reginei Maria a fost transformata in camera cu interior taranesc din Tara Fagarasului. La Castelul Bran se simte deja atmosfera sarbatorilor pascale. Pe langa expozitia speciala cu fotografii din lumea satului, turistii care vor trece portile castelului vor putea invata in aceasta perioada si arta incondeierii oualor.
"Odaia cu lumina lina” este expozitia dedicata sfintelor sarbatori de Paste. Specialistii Serviciului pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale au reconstituit un interior taranesc din Tara Fagarasului.
Odaia contine practic toate elementele de mobilier traditional specifice casei taranesti pregatita de cea mai mare sarbatoare a ordodoxiei.
Alaturi de obiecte traditionale taranesti sunt expuse si fotografii realizate de artistul Vlad Dumitrescu.
Cei care vor sa invete cum sa incondeieze oua, la castel se va tine in fiecare sfarsit de saptamana un atelier predat de o localnica. Modelele pe care le realizeaz artista Nina Ghinea sunt diverse, cele mai multe inspirate din viata taranului roman. Cu rabdare si un pic de talent la desen oricine poate invata aceasta arta.
Expozitia dedicata sarbatorii Invierii Domnului se va incheia pe 13 mai.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.