Ocolitoarea Brasov – primul proiect prin POR

Ocolitoarea Brasov – primul proiect prin POR

0 65

„Locuitorii din Brasov sunt primii beneficiari ai acestui proiect fiindca devierea traficului greu din oras inseamna un mediu mai curat, mai multa siguranta, dar mai ales dezvoltare economica. Meritul este al tuturor celor angrenaþi in derularea acestui proiect, Primaria care a depus si a urgentat procedurile, expertii MDRL si ADR Centru care si-au derulat eficient activitatile, dar si constructorul care si-a respectat termenele si prevederile contractuale. Suntem prima regiune a Romaniei care, practic, prin incheierea lucrarilor din acest proiect, ofera primele rezultate vizibile ale absorbtiei fondurilor europene. Desi oficial proiectul se va incheia doar la finele lunii decembrie fiindca mai sunt etape administrative si mai sunt fonduri de rambursat Primariei, totusi acest proiect este un exemplu national, sunt rezultate palpabile ce se pot vedea si utiliza”, a declarat Simion Cretu, director Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru.
Realizarea acestui proiect reprezinta o dubla premiera, atat la nivel national, fiind primul proiect implementat in Romania prin Programul Operational Regional, cat si la nivel local, demonstrand capacitatea Municipiului Braºov de a atrage fonduri europene.
Proiectul, in valoare de 81,8 milioane lei, a fost realizat in sapte luni, cu sprijin financiar din fonduri nerambursabile in valoare de peste 22,7 milioane lei, diferenta de aproximativ 60 milioane lei reprezentand cheltuielile neeligibile ale proiectului, finantate din fondurile proprii ale Consiliului Local Brasov.
Obiectivul de investitii a avut recepþia finala in data de 30 octombrie 2009. In luna decembrie se efectueazã ultimele plati.
Deci se poate! De aceea ma si intreb: pe cand aceeasi figura si cu Ocolitoarea mare a Brasovului si, mai ales, un sprijin categoric pentru inceperea lucrarilor la Aeroportul International Brasov – Ghimbav. Sau asa ceva nu intra in vederile Primariei si primarului Brasov, aeroportul, sub forma actualului plan, nefiind ideea orgoliosului primar brasovean.
Sa speram ca, odata cu trezirea, in primavara, a naturii, se va trezi si municipalitatea la sentimente mai bune, cel putin fata de cele doua deziderate de prima urgenta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.