Occidentul se duce spre bolșevism! Rusia de azi luptă, în cunoștiință de...

Occidentul se duce spre bolșevism! Rusia de azi luptă, în cunoștiință de cauză, împotriva noului URSS occidental!

0 105

Președintele Vladimir Putin la reuniunea Clubului de la Valdai, Sochi
A făcut oarecare vâlvă intervenția președintelui Vladimir Putin la ultima reuniune a Clubului Valdai din stațiunea Sochi. Mai exact, o parte a acesteia, respectiv fragmentul referitor la „cancel culture”, „progresism” și LGDP. 
The Washington Post a publicat un material dedicat (strict) acestor chestiuni (vezi aici). În general, presa occidentală s-a focalizat aproape complet doar pe acest episod (vezi aici, aici, aici, aici și aici), deși prezentarea președintelui rus a fost mult mai amplă. Ar fi meritat, poate, cel puțin o discuție referitoare la prezența la Sochi a prospătului laureat al premiului Nobel pentru Pace, Dymitri Muratov, fondatorul și fostul redactor șef al Novaia Gazeta.
Dar, vorba clasicului, fiecare cu „castravetele” său.
Așa că acuzațiile au venit exclusiv împotriva acestor fragmente ale mesajului de la Kremlin, iar lamentațiile despre modul în care Rusia instrumentalizează chestiunea „cancel culture”, problematica „de gen” sau a comunității LGDP abundă.
Lamentațiile sunt însă deplasate. Căci pentru orice observator atent devenise evident că problematica „conservatoare” – a minorităților sexuale, a căsătoriilor dintre persoane de același gen etc. – a devenit una dintre principalele mize ale campaniilor anti-occidentale din parte Federației Ruse cu mulți ani în urmă.
Semnalul l-a dat tot președintele Vladimir Putin, și tot la Clubul Valdai, în 2013, cu ocazia arestării premierului italian Silvio Berlusconi implicat în celebrele petreceri „bunga-bunga”. Vladimir Putin spunea atunci, în fața audienței de la Sochi, că „Berlusconi este acum arestat și judecat pentru că a fost prins cu femei… Dacă ar fi homosexual și l-ar fi prins cu bărbați, nimeni nu ar fi ridica un  deget împotriva lui (subl. N.)!”.
Hohote de râs… Dar, dincolo de amuzamentul unanim al sălii, afirmația era semnalul unei campanii pe care Moscova și-a asumat-o de atunci cu consecvență și îndârjire. Ceea ce vedem astăzi este doar parte a unui proiect mai vechi și mai amplu.

Prin urmare, problema în 2021 nu este că lupul (Rusia) mănâncă oi, ci cum își apără ciobanul (Occidentul) turma (populația) – adică cum înțelegem noi să contracarăm o campanie pe care o vedem derulându-se sub ochi noștri, concret și ostentativ, de aproape zece ani. Să ne lamentăm de fiecare ca și cum am descoperi America în fiecare zi e pur și simplu ridicol.
Postura în care se află astăzi acest triplet fundamental – Rusia, UE și europenii – în relație cu valorile conservatoare /tradiționale ne preocupă în acest material. Precum în faimosul western „The God, the Bad and the Ugly”, cei trei protagoniști pare că se află, față în față, în confruntarea finală, într-o luptă în care încrederea reciprocă lipsește, și nu se știe până la urmă cine sau câți vor rămâne în picioare.
Să începem cu primul actor. Privind înapoi cu mânie. „Rusia a fost deja acolo” Iată, concret, faptele. Adică „episodul 2021” din această campanie care îl are ca purtător de cuvânt principal, indiscutabil, pe Vladimir Putin.
Vom vedea că este apogeul față de ceea ce ni s-a mai transmis până acum. Sub titlul „Transformarea globală în secolul 21: individul, valorile și statul”, președintele rus ajunge să se refere, în câteva pasaje – cele vizate de presa occidentală –  și la chestiunea „progresului”, a „tradiției”, a „valorilor spirituale”, a „rasismului”, a „schimbării de gen” sau a „discriminării pozitive”. Privim cu uimire, începe președintele rus, „procesele aflate în desfășurare în țările care, în mod tradițional, au fost privite drept purtătorii de etalon ai progresului”. Putin privește de departe, oarecum detașat, pentru că „șocurile sociale și culturale care au loc în Statele Unite și Europa de Vest nu sunt treaba noastră; ne ferim de acest lucru”. Acolo, unii oameni cred că ar fi nevoie de …„o eliminare agresivă a paginilor întregi din propria lor istorie, „inversarea discriminării” împotriva majorității în interesul unei minorități” și „de a renunța la noțiunile tradiționale de mamă, tată, familie și chiar de gen”. Aceștia cred că doar așa se va ajunge la o „reînnoire socială”.
Privirea președintelui Putin este de la început condescendentă, îngăduitor-disprețuitoare: „aș dori să subliniez încă o dată că au dreptul să facă acest lucru”, dar „să nu ne amestece pe noi, rușii, în chestiunea asta”. Avem un alt punct de vedere, „cel puțin majoritatea covârșitoare a societății ruse are o altă părere în această chestiune”. Credem că trebuie să ne bazăm „ pe propriile noastre valori spirituale, pe tradiția noastră istorică și  pe cultura națiunii noastre multietnice”.
Și acum vine „justificarea”, adică lecția de istorie pe care liderul de la Kremlin se simte obligat să ne-o livreze: susținătorii așa-numitului „progres social” cred că „conduc umanitatea spre o conștiință nouă și mai bună”. Flutură steagurile, cântă marșuri. Doar că.. nu e nimic nou aici. „Rusia a mai fost acolo”, în acel spațiu bolsevic descoperit acum de progresiștii occidentali: „Poate fi o surpriză pentru unii oameni, dar Rusia a fost deja acolo. După revoluția din 1917, bolșevicii, bazându-se pe dogmele lui Marx și Engels, au mai spus că vor schimba modalitățile și obiceiurile existente, și nu doar cele politice și economice, ci chiar noțiunea de moralitate umană și fundamentele unei societăți sănătoase. Distrugerea
valorilor de secole, a religiei și a relațiilor dintre oameni, inclusiv până la respingerea totală a familiei (am avut și asta), încurajarea denunțării celor apropiați – toate acestea au fost proclamate progrese și, apropo, au fost susținută pe scară largă în întreaga lume de atunci și erau destul
de la modă, la fel ca astăzi. Mai mult, bolșevicii erau absolut intoleranți la alte opinii decât ale lor”.

Și de aceea liderul de la Kremlin se simte îndreptățit să avertizeze Occidentul, de pe pozițiile unei „superiorități morale” a celui… pățit.
Occidentul se duce spre bolșevism, ne spune Vladimir Putin, chiar dacă nu cu subiect și predicat: „Lupta pentru egalitate și împotriva discriminării s-a transformat într-un dogmatism agresiv care se limitează la absurd, când lucrările marilor autori ai trecutului – precum Shakespeare – nu se mai predau la școli sau universități, pentru că ideile lor se consideră a fi înapoiate. Clasicii sunt declarați înapoiați și ignoranți asupra importanței genului sau rasei. La Hollywood sunt distribuite manuale despre care povestire este corectă și câte personaje și de ce culoare sau gen ar trebui să fie într-un film. Acest lucru este chiar mai rău decât departamentul de propagandă al Comitetului Central al
Partidului Comunist al Uniunii Sovietice”.
Postura sa devine acum perfect sincronă cu cea a liderilor chinezi care, în faimoasa lor întâlnire din Alaska cu diplomații americani de cel mai înalt grad (analiza aici), dădeau lecții de moralitate Statelor Unite ale Americii: „Combaterea actelor de rasism este o cauză necesară și nobilă”, ne spune Vladimir Putin, doar că „noua „cancel culture” a transformat-o în „discriminare inversă”, adică rasism invers. Accentul obsesiv pus pe rasă împarte în continuare oamenii, pe când  „adevărații luptători pentru drepturile civile visau tocmai despre ștergerea diferențelor și refuzul
de a împărți oamenii după culoarea pielii. I-am rugat în mod special pe colegii mei să găsească următorul citat din Martin Luther King: „Am un vis că cei patru copii ai mei vor trăi într-o zi într-o națiune în care nu vor fi judecați după culoarea pielii, ci după caracterul lor”. Aceasta este adevărata valoare. Cu toate acestea, lucrurile se desfășoară diferit acolo. Apropo, majoritatea absolută a rusilor nu consideră că culoarea pielii
unei persoane sau sexul acesteia este o chestiune importantă. Fiecare dintre noi este o ființă umană. Aceasta este ceea ce contează”.
Noul URSS occidental și… noua misiune a Rusiei Iată deci cadrul de discuție: Rusia de azi luptă, în cunoștiință de cauză, împotriva noului URSS occidental! Acolo, dezbaterea asupra drepturilor bărbaților și femeilor s-a transformat într-o „fantasmagorie perfectă” și riscă să meargă „exact acolo unde bolșevicii au planificat cândva să să meargă – nu numai copiii la comun, ci și femeile la comun! Încă un pas și vor fi acolo!” Fanii acestor noi abordări merg chiar atât de departe încât doresc să anuleze cu totul aceste concepte. Oricine îndrăznește să afirme că „bărbații și femeile există de fapt, ceea ce este un fapt biologic, riscă să fie ostracizat”. „Părintele numărul unu” și „părintele numărul doi”, „părintele care naște” în loc de „mamă” și „laptele uman” înlocuind „laptele matern”, deoarece „ar putea deranja persoanele care nu sunt sigure de propriul gen”. Repet, ne reamintește patern (sau matern?, nu mai este clar), președintele Putin, nu este nimic nou sub soare: „în anii 1920, culturnicii sovietici au inventat o nouă conștiință și au dorit să schimbă valorile în acest fel”. Ca să nu mai vorbim de unele lucruri „cu adevărat monstruoase” de azi, când copiii „sunt învățați de la o
vârstă fragedă că un băiat poate deveni cu ușurință o fată și invers”. Astăzi, „profesorii le impun de fapt o alegere” și fac acest lucru în timp ce „exclud părinții din proces și forțează copilul să ia decizii care le pot schimba întreaga viață. Nici măcar nu se deranjează să se consulte cu psihologii copiilor – este un copil la această vârstă chiar capabil să ia o decizie de acest fel?”
Acestea, conchide liderul de la Kremlin, sunt veritabile „crime împotriva umanității și se fac în numele și sub steagul progresului”. Rușii devin acum scutul de protecție împotriva… bolșevismului!:

(Sursa Kommersant.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.