Obiecte de patrimoniu disparute din diferite muzee, gasite la Rasnov

Obiecte de patrimoniu disparute din diferite muzee, gasite la Rasnov

0 52

Dupa repunerea in drepturi a Primariei Rasnov in privinta cetatenii pe care a recuperat-o pe cale judecatoreasca, institutia a procedat la invetarierea bunurilor de patrimoniu gasite, pentru a verifica in masura acuzatiile de scoatere din cetate a unor obiecte de valoare se confirma. Inventarul, realizat in prezenta istoricului Nicolae Pepene, luat drept consilier pe probleme medievale de catre Primarul Adrian Vestea, a scos la iveala lucruri ciudate.
Intrucat prezumtia de nevinovatie trebuie respectata, pute spune ca obiecte de patrimoniu apartinand unor muzee din tara, care au reclamat disparitiile acum cativa ani, s-au teleportat in beciurile cetatii Rasnov, unde au fost gasite cu prilejul inventarului. Exista suspiciunea ca aceste obiecte urmau sa fie scoase din tara, evident nu in plimbare, ci pentru a umple buzunarele traficantilor.
Dupa cum a afirmat istoricul Pepene, la finalizarea inventarierii, proprietarii cetatii se vor adresa organelor abilitate pentru a-i ancheta pe reprezentantii firmei care au administrat pana acum cetatea, in legatura cu prezenta obiectelor apartinand altor institutii in incinta cetatii.
Reprezentantul firmei, Drumuri Publicitare SRL, Carl Aldred, sustine ca nu stie despre ce este vorba si s-a aratat curios sa stie la ce exponante face referire domnul Pepene, pe care il ameninta ca il va da in judecata pentru calomnie.
Dupa finalizarea procedurii de preluare a cetatii, Primaria Rasnov intentioneaza sa se ocupe de renovarea si punerea in valoare a acesteia, transformand-o intr-o “adevarata scena pentru manifestari cu caracter medieval”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.