Obiceiuri de nunta din zona Rupea, promovate la Muzeul Satului

Obiceiuri de nunta din zona Rupea, promovate la Muzeul Satului

0 121

Sambata, 27 octombrie, incepand cu orele 11.30, la Muzeul Satului din Bucuresti va avea loc „Targul Traditiilor – Nunta la romani”. Proiectul are ca scop promovarea traditiilor si obiceiurilor romanesti de nunta din zona Transilvania – Rupea, judetul Brasov. Cei care vor vizita muzeul vor avea ocazia sa afle despre impodobirea miresei si adunarea alaiului de nunta, ceremonia traditionala de nunta, masa si programul artistic.


Timp de trei zile, turistii vor putea vedea pe viu cum se desfasoara o nunta traditionala care tine, ca in povesti, trei zile.


De asemenea, in cadrul evenimentului va putea fi vizitata si o expozitie cu vanzare a creatiilor populare romanesti pentru nunta si o expozitie culinara traditional romaneasca.


?


Programul evenimentului:
– Ceremonialul traditional de nunta din zona Rupea – Brasov (Ansamblul Cohalmul)
– Programe artistice sustinute de grupuri folclorice
– Reunirea producatorilor si a micilor mestesugari in cadrul: expozitiei cu vanzare de obiecte de arta plastica si decorativa, expozitiei de vinuri, expozitiei de produse culinare traditionale romanesti
– Elaborarea unui DVD de prezentare a traditiilor si obiceiurilor de nunta si distribuirea lui.
Evenimentul Targul Traditiilor- Nunta la Romani se desfasoara in parteneriat cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.