Obezitatea si pierderea memoriei

Obezitatea si pierderea memoriei

0 139

Tot mai dese, mai alarmante si mai prezente in presa articolele despre obezitatea si efectele acesteia trebuie sa ne de-a de gandit. Transmisa genetic, instalata din copilarie datorita unei alimentatii ecesiv de „parintesti” sau preluata din mers in urma unor obiceiuri alimentare daunatoare obezitatea trebuie sa ne puna pe ganduri si mai ales sa o tinem sub control.
Persoanele care au un indice al masei corporale (BMI – Body Mass Index) mai mare decat media obisnuita risca sa se imbolnaveasca de maladii cardio-vasculare, diabet sau osteoporoza. Mai mult de atat acestea sunt predispuse la pierderea memoriei si a abilitatilor cognitive – se arata intr-un nou studiu realizat recent de cercetatorii suedezi si publicat in „Journal of Gerontology”.
„Printre cele mai de temut efecte adverse ale obezitatii se numara disfunctiile cerebrale” – a declarat Anna Dahl, de la School of Health Sciences, Jönköping. Potrivit studiului, se pare ca persoanele care sunt supraponderale dupa prima tinerete au risc maxim de a avea tulburari de memorie catre varsta a treia. Este vorba inclusiv de ajungerea la dementa senila, mult mai rapid decat persoanele normo-ponderale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.