Oare nu o fi avand Hrebenciuc dreptate?

Oare nu o fi avand Hrebenciuc dreptate?

0 166

Vaicarelile lui Emil Boc, premierul pitic in fapte legate de indatoririle de serviciu, sunt deja atat de cunoscute incat pot fi comparate cu mancatul sau dormitul. Este vorba de „Parlamentul ticalosit” care nu vrea sa renunte la pensiile enorme, care ar putea fi taiate prin asumarea raspunderii la noua lege a pensiilor si care sume ar asigura inflorirea visinilor in prag de iarna, la noi in Romania.
Bineinteles ca vaicarelile fac parte din campania electorala pro Basescu si pot influenta pe multi mai slabi de inger.
Dar iata ca vulpoiul Hrebenciuc vine cu o propunere „la mintea cocosului”, nu cel al Elenei Udrea, acela este cocosel. Hrebenciuc batranul – juniorul, se stie, s-a ocupat politicos, dar nepolitic, cu EBA, ca sa-i curga viata mai lin – a propus ca actualul guvern PD-L sa dea o OUG prin care sa elimine pensiile parlamentarilor. Asta pentru ca tot s-a cam eliminat Parlamentul de vreo noua luni incoace, prin asemenea ordonante si prin asumari de raspunderi.
Astfel, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a propus PD-L sa dea o OUG prin care sa elimine pensiile parlamentarilor, dar sa dezbata Legea pensiilor in liniste.
„Au apelat la acel subterfugiu, ca vezi Doamne parlamentarii nu vor aceasta lege pentru ca este vorba si de pensiile lor. Le-am spus si spun si acum, oficial: suntem de acord sa dea ordonanta de urgenta numai pentru pensiile parlamentarilor, sa cada. Deci nu se pune problema pentru cei 400 de parlamentari pensionari in numele carora se face atata valva. Deci suntem de acord si chiar propunem sa dea ordonanta de urgenta numai pentru pensionarii parlamentari, iar legea pentru toate celelalte categorii s-o dezbata in liniste”, a declarat Hrebenciuc.
„Nimeni nu impinge din spate Guvernul sa dea de pe o zi pe alta o lege atat de importanta. Ceea ce a facut Guvernul Boc este incalificabil. Pe nepusa masa, fara sa discute cu nimeni, de azi pe maine, si-au asumat raspunderea pe legea pensiilor, care trebuia supusa dezbaterii”, a mai adaugat liderul deputatilor PSD.

Premierul Emil Boc a afirmat sambata ca PSD se opune promovarii de catre Guvern a proiectului de lege privind pensiile unitare, pentru ca este aparatorul „privilegiilor de lux” si a adaugat ca PSD sustine in momentul de fata o campanie de manipulare a opiniei publice referitor la acest subiect.

„PSD se opune legii pensiilor pentru a putea pastra pensiile parlamentarilor si celelalte pensii care nu au la baza principiul contribuitivitatii. Pentru a face acest lucru se realizeaza o adevarata manipulare a pensionarilor si a opiniei publice”, a declarat primul-ministru.
Nu sunt pesedist si cu atat mai putin pedelist, dar inclin sa-i dau dreptate vulpoiului Viorel Hrebenciuc. Ce este mai simplu si imediat realizabil decat propunerea sa?
Cat despre premierul Emil Boc, acesta este un mincinos de prim rang. Nu ati observat ca el, daca nu minte direct, o face prin omisiune? Nu ati observat cum asmute clasele sociale una impotriva celeilalte? Si asta cu scopul de a le domina. Nu ca l-ar duce prea mult mintea la asa ceva, el este mai cunoscut dand spornic cu coasa, dar are drept sef un balaur care stapaneste bine dictonul cu „Divide et impera”.
Si atunci sa nu ne gandim la solutia atat de simpla a lui Hrebenciuc?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.