Oamenii cu grupa sanguină 0, si RH negativ sunt mai rezistenți la...

Oamenii cu grupa sanguină 0, si RH negativ sunt mai rezistenți la Covid, decât cei care au celelalte grupe sanguine

2 742

Există și sunt numiți ”rezistenții”. Par să fie protejați de o barieră invizibilă, dar eficientă, de infecția cu noul coronavirus, rămânând imuni, în ciuda faptului că toate condițiile pentru a-l contracta erau întrunite.
Sistemul imunitar joacă un rol fundamental în asigurarea protejării împotriva infecțiilor și bolilor, implicit și în cazul coronavirusului, dar se pare că este vorba și de o anumită anomalie genetică.
Acest grup special de indivizi reprezintă subiectul unui studiu organizat în 250 de laboratoare din întreaga lume, coordonat de Universitatea Rockefeller din New York, scrie La Republica.
În fiecare infecție există întotdeauna un grup de subiecți, care în ciuda faptului că sunt expuși, nu sunt contaminați.
Este posibil că această rezistență să fie creată de anumite condiții genetice care provoacă un răspuns imun diferit care, în acest caz, previne infecția și, prin urmare, boala.
Dar nu numai. Probabil că rezistența la COVID-19 urmează tiparele pe care le cunoaștem deja în cazul altor boli, cum ar fi SIDA, unde mutația delta 32 a genei CCR5 conferă rezistență împotriva infecției”
, spune specialistul în boli infecțioase Roberto Cauda, ​​profesor la Universitatea Catolică din Roma.
De asemenea, ceea ce cunoaște în momentul de față este faptul că tinerii se infectează, dar sunt fie asimptomatici, fie au forme mult mai puțin severe și, în consecință, morbiditatea constatată la aceste grupe de vârstă este extrem de scăzută.
Deci se poate spune că odată cu înaintarea în vârstă și sistemul imunitar devine mai puțin eficient”
, adaugă Roberto Cauda.
Drept urmare, este esențial să se studieze în continuare această condiție de rezistență naturală la COVID-19 pe segmente mari din populație, în timp.

Rh 혈액형 시스템 혈액형 헌혈, 혈액형, 헌혈, 혈액 혈장, 혈액 png | PNGWing

”Deși se presupune că formele diferite de manifestare ale COVID-19, asimptomatice, sau, printre cei la care se manifestă boala, răspunsul inflamator exagerat, care poate duce chiar la deces, au legătură cu sistemul imunitar, până acum nu a fost înțeles mecanismul care le provoacă” mai spune profesorul Cauda.
Un alt rol avut în vedere pentru justificarea susceptibilității mai mari sau mai mici în fața infecției cu coronavirus este cel al grupelor de sânge sau al caracteristicile genetice legate de un grup etnic.
”Faptul că grupa de sânge influențează procesul de infectare și de dezvoltare a bolii este confirmat de un studiu canadian efectuat pe peste 220.000 de persoane, apărut în urmă cu câteva luni în Annals of Internal Medicine.
Acest studiu indică faptul că cei care au grupa sanguină 0 sunt 12% mai puțin predispuși în a contracta virusul și acest procent crește la 21% dacă și Rh-ul este negativ. Spre deosebire de persoanele cu grupele A și AB care par a fi mai susceptibile la Covid-19.
Studiul canadian a descoperit de asemenea că cei cu grupele A sau AB au stat mai mult timp la terapie intensivă, o medie de 13,5 zile, comparativ cu cei cu grupele 0 sau B, care au stat în medie la terapie intensivă 9 zile.
Studiile legate de o susceptibilitate diferită în raport cu apartenența la un anumit grup etnic au fost mai puțin concludente”,
conchide profesorul Cauda.
Specialistul italian în boli infecțioase atrage atenția asupra faptului că aceste ipoteze trebuie să fie confirmate de studii efectuate pe un număr mare de subiecți, observațiile disparate neputând fi admise științific, prin generalizare forțată.

Sursa: facebook.com

COMENTARII

  1. Incorect. Eu am citit că cei mai rezistenți sunt țiganii cu ochi albaștri și păr blond….

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.