O stire rade, una plange by Ioan Ghise

O stire rade, una plange by Ioan Ghise

0 64

Deputatul brasovean Ioan Ghise a rasculat lumea presei prin propunerea legislativa potrivit careia mass-media ar fi obligata sa dea stirile pe principiul una pozitiva, una negativa. Presa a sarit ca arsa: “nu exista stiri pozitive si stiri negative, exista stiri.”
Dar de ce sa ne repezim la beregata omului care, primar fiind, a construit tribuna de vorbit in Parc (desfiintata de actualul primar al Brasovului George Scripcaru, care nu se omoara cu vorba, preferand pickhammerul)? Hai sa vedem cum ar fi sa facem ca Ghise.
Presupun ca mai tare si mai tare il doare ca se dau doar stiri negative despre Parlament, unde isi desfasoara si domnia sa activitatea. Hai sa probam una cu minus, una cu plus.
Stire negativa: un parlamentar a atipit la sedinta de plen, altul citea, altul juca un joc pe yahoo. Varianta cu plus: Majoritatea parlamentarilor au reusit sa nu adoarma in Parlament, s-au abtinut de la lectura ziarelor si de la jocurile pe PC.
Stire negativa: In ultima zi de lucru, parlamentarii au lipsit in marea lor majoritate de la sedinta, aceasta suspendandu-se pentru lipsa de qvorum.
Pozitiva: In ciuda faptului ca a fost ultima zi de lucru din aceasta sesiune, vreo cativa parlamentari au facut marele gest de a se prezenta la serviciu. Un spor de fidelitate ar fi mai mult decat binevenit!
Daca ar fi sa ne referim la giratoriul din Centrul Civic, hai sa v-o dau pe-aia cu plus, pe-alea cu minus le murmura marunt din buze soferii: 0,001% din soferii care traverseaza zona Centrului Civic nu au nimic impotriva masurii luate de Primarie.
Si am putea continua. La stirile de la ora cinci am putea afla si despre milioanele care nu ucid, nu sunt accidentati si mai sunt si sanatosi pe deasupra. Aici parca as fi de partea lui Ghise. Suntem si asa destul de incercati de tranzitie si de ideile fistichii ale alesilor nostri, nu cred ca trebuie sa mai fim agresati vizual si auditiv cu crime, accidente si batai intre clanuri. Mai bine sa auzim despre un loc nou de agrement, despre un program social, despre protectia padurilor. Din aceasta perspectiva chiar as vrea sa le aud doar pe alea pozitive!
Hai sa nu-i dam in cap lui Ghise, chiar daca propunerea lui va ramane in categoria “sa zambim, ca de plans suntem satui”. Cu discernamant, pe ici pe colo putem sa-i urmam sfatul, sa mai zicem si de bine. Dar daca baietii se preteaza la misto, sorry, vom fi necrutatori!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.