O parte din banii pentru pista aeroportului – transferati la CJ Brasov!

O parte din banii pentru pista aeroportului – transferati la CJ Brasov!

0 709
Presiunea Contractului cu austriecii a obligat conducerea judetului sa puna pe agenda plenului Consiliului Judeţean Braşov transferul a 9 milioane de euro din creditul de 14 milioane de euro de la BCR.
Banii ce vor sta acum într-un cont al administraţiei judeţene, au ca destinatie realizarea unor lucrări la Aeroportul de la Ghimbav.
 „Ministerul Finanţelor a aprobat tragerea de 9 milioane de euro din creditul de 14 milioane. Dacă nu începem lucrările în acest an, ar trebui să cerem o nouă aprobare de la minister, iar pentru 2013 Ministerul Finanţelor a distribuit deja alte trageri către alte administraţii locale. Pentru a nu pierde cele 9 milioane de euro am solicitat să facem tragerea într-un cont al Consiliului Judeţean”, a explicat vicepreşedintele CJ Mihai Pascu.
Va reamintim ca licitaţia pentru realizarea PISTEI (un AEROPRT nu se reduce doar la pista, dar este un inceput) a fost adjudecată în luna iulie, de Vectra Service. Conform spuselor oficiale lucrările la pistă sunt în continuare blocate. Asa cum s-a mai relatat cauza blocajului ramane nesolutionarea contestaţiilor care treneaza inca de la inceputul verii.
Oficialii judeteni cared ca actualul blocaj punea în pericol colaborarea CJ Brasov cu banca vieneza, cea care acordat creditul de 14 milioane de euro (credit angajat de peste patru ani), din care se pare ca s-au cheltuit deja 5 milioane de euro.   
 
Vlad T.
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.